Pin it

torstai 19. marraskuuta 2015

Kurkistus nukkekotiin: maalausta, maalausta


Palataan nukkekodin pariin ja maalausurakkaan. Seiniin sudin maalia, samoin etulistat, ovet ja ikkunanpuitteet saivat maalin ylleen. Hetken ajattelin, että pilaanko nyt vanhan kunnon 70/80-luvun nukkekodin kaiken uuden alle. Mutta sitten totesin, että tämä oli ennen kaikkea projekti. Halusin nähdä, mihin saan minimaailmassa sisustuksen taipumaan ja millaisia ratkaisuja keksin.

Maalauksen teemana oli siis valkoista ja vielä kerran valkoista. Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen meinasi kylläkin iskeä epätoivo. Seinät olivat laikulliset ja suoraan sanoen ihan kauhean näköiset. Tuli hetkeksi tunne, että mihinhän sitä oikein on ryhtynyt. Oliko tässä koko touhussa mitään järkeä. Toisen ja kolmannen maalikerroksen jälkeen alkoi helpottaa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee. Tosin tarkoitus oli jo alunperin laittaa tapettia seiniin niin paljon kuin mahdollista, joten osa seinistä saikin jäädä vähän vähemmälle maalille. Päätin kuitenkin maalata kaikki seinät, kun lopullinen värisuunnitelma hahmoittui päässä vasta työn edetessä. 


Lähtötilanne...
... tilanne ekan maalikerroksen jälkeen...
... ja tokan maalikerroksen jälkeen...
Lähtötilanne...
... tilanne ekan maalikerroksen jälkeen...
... ja tokan maalikerroksen jälkeen, vai olikohan se jo kolmas kerros...
Maalausjälki oli useasta kerroksesta huolimatta hieman omintakeinen. Tiedä johtuiko tekijästä vai välineistä, mutta olen lohduttautunut sillä, että vaikkei esim. etulistojen maalijälki nyt olekaan ihan tasainen, niin jälkihän näyttää itse asiassa siltä kuin listat olisivat puuta. Muoviahan ne alunperin ovat, mutta kun tarkoitus on laittaa ulkoseiniin paneelia, sopii puuntapainen maalausjälki paremmin kuin hyvin. Siis hyvä minä. Ulkomaalikin selvisi siinä sivussa. Askartelukaupasta löytyi perinnemaalia väriltään tumma oliivinvihreä (näkyy testattuna alla olevassa kuvassa). Sitä siis ulkopintoihin (ekassa kuvassa näkyy jo ulkoseinän pintaa). Tässä vaiheessa alkoi kuitenkin näyttää jo jotensakin valoisalta vai mitä mieltä olet. Seuraavaksi vuorossa oli huonekalujen tuunausta...
2 kommenttia:

  1. Tuo autotalli on kyllä huippu! Ja terassi/ parveke, iik!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin oli joskus vielä sellaisia lisäparvekkeita, sellaisen kun löytäisi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...