Pin it

perjantai 2. lokakuuta 2015

Talokierroksella: olohuoneTämä viikko on ollut melkoista haipakkaa, että on jäänyt taloturnee vähän vaiheeseen. Mutta nyt olemme olohuoneessa, tervetuloa :) Olohuone sijaitsee heti keittiön vieressä. Pintamateriaaleina on tapetti (huomaa nurkassa kohta, josta on poistettu korkea hyllykkö - hyllykön takaa paljastui eri tapetti), kattona valkoinen levykatto ja lattiassa koivuparketti. Huone ei ole kovin suuri, mutta sinne mahtuu kuitenkin sopivasti kaikki tarpeellinen. Ja itse asiassa parempi, ettei huonetta sisusta tukkoon, jotta huoneen tunnelma pysyy ilmavana.

Yksi ennen kuva löytyi eli tämä oli hyvin pitkälti lähtötilanne. Kalusteet ovat entisten omistajien. Kun kuvittelet takaseinälle erivärisen tapettiseinän kohdalle ison Lundia-tyyppisen hyllykön, niin alkutilanne on siinä.
Kalusteiden vaihtamista omiin aarteisiin.Muutosta on siis ehtinyt jo hieman tapahtua, kalusteiden muodossa kylläkin vasta. Olohuone on tällä hetkellä huone, jossa on kaikkien eniten meidän omia tavaroita ja huonekaluja - täällä tuntuu eniten kodilta, eniten omalta. Sohva on nyt ainoa, mikä on edellisten omistajien, niin ja katossa oleva vanha valaisin. Valaisin saa jäädä, mutta sohva uusitaan. Uuden sohvan hankinta saa kuitenkin vielä odottaa. Tai uuden ja uuden. Kaikki tässäkin huoneessa on vanhaa, muutamaa tekstiiliä ja telkkaria lukuunottamatta. Tuolit, astiakaappi (vihdoinkin mulla on tällanen!!!), jakkara ja pärekori on saatuja. Ryijy on mummon tekemä <3 (ryijyn seinäkiinnitys pitää tottakai vaihtaa). Vihreä arkku, tv-taso ja jalkalamppu (öö, vähän vaiheessa vielä, odottelen että oikeanlainen varjostin kävelee jostain vastaan) on kirpputoreilta/huutokaupoista ostettuja. Tykkään kovasti siitä, että tavaroissa ja huonekaluissa näkyy elämä, niillä on jokaisella oma tarinansa. Se luo mulle sitä persoonallista tunnetta ja tunnelmaa.

Huoneen kruunu on ehdottomasti vanha pönttöuuni. Se luo aivan oman tunnelmansa, tykkään siitä aivan hirmusesti. Ja juu, löytyy olohuoneesta tosiaan se telkkarikin, vaikka sen olisin voinut jättää poiskin. Telkkaritaso oli muuten sarjassa hauska huutokauppalöytö, hintaa sillä oli vain kaksi euroa. Täältä se sitten löysi oman paikkansa.
Alakaappien vetimet on kuvauksen jälkeen liimattu paikalleen :)

Mitä sitten olen pohtinut?

To do -listan kärjessä on seinät, ehdottomasti. Lienee aika selvä, kun katsoo kuvia ;) Haluan uusia huoneen tapetit. Tähän huoneeseen suunnittelin jo heti ostopäätöksen tehtyämme vihertäviä tapetteja. Kurkkaamaan näihin ajatuksiin pääset täältä. Nuo ajatukset elävät edelleen. Eli sitten joku päivä vaihdamme seiniin uudet pinkopahvit ja uusimme tapetit (nyt kun katselen näitä kuvia, saisi tämä muutos kyllä tapahtua tosiaan melko pian!). Se, onko tapetit sitten vihreät, pitää kyllä vielä pohtia. Mutta jotain värikästä kuitenkin, ainakin pikkaisen. Tätä projektia odotellessa mietin kylläkin, että oisko ihan katastrofi, jos seinät maalaisi? Siis maalia tapettien päälle. Onko kokemuksia?

Kalusteiltaan huone alkaa olla vähän sinnepäin, sitä sohvaa lukuun ottamatta. Jotenkin tuohon nurkkaan sopisi kulmasohva, vaikken kovin kulmasohvien ystävä jostain syystä ole ennen ollutkaan. Tasapainottaisi kuitenkin huoneen, nyt huonekalujen järjestys vähän tökkäsee silmiin. Ja olisihan siinä sohvassa kiva löhöillä (kun sitä telkkaa tulee kuitenkin jonkin verran katsottua, vaikkei myöntää haluaisikaan). Vai mitä mieltä olet? Millainen sohva? Minkä värinen? Instassa jaoin muutaman sohvakuvan - yllättäen keltaista ja vihreää :D

Lopuksi sitten kattoon valkoista paneelia ja lattia puulattiaksi. Ja verhot tottakai. Mä en ole mikään hirmunen verhoihminen, mutta kyllä tämä huone niitä kaipaa. Ja ehkä suurempi matto. Ja ai niin. Onhan sitä vielä jotain. Nojatuolien taakse kaipaisin myös jotakin. Olen miettinyt, että löytyisikö jostain jonkinlainen kukkateline/hylly, vähän samaa tyyliä kuin tv-taso. Sinänsä kyllä riskiostos, sillä mulla ja kasveilla on erikoinen suhde - me ei syystä tai toisesta tulla toimeen :/ Mutta saahan sitä haaveilla.

Kuvat Koti ja keittiö, Tapettitalo ja Boråstapeter.
Tällaisia ajatuksia olohuoneessa. Nautinnollista ja rentouttavaa perjantaita - nähdään :)

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo lamppu! Onneksi saa jäädä paikoilleen....ja nuo punaiset tuolit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo lamppu on kyllä vinkeä - sopii tänne hyvin :) Ja tuolit on saatu mummolta, tunnearvo on <3

   Poista
 2. Tulin käymään vastavierailulla blogissasi :) Hieno ja tosi siisti tuo sun astiakaappisi! Ja tuo pöttöuunikin on ihastuttava. Mä niin tykkään pönttöuuneista, onneksi omastakin kotoa moinen löytyy :) Ehkäpä sitä saisi vähän itsekin tästä remppaintoa, kun lukee näitä sun suunnitelmia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tulit vierailulle :) Mä olen kyllä kovin fiiliksissä näistä vanhoista tavaroista, joita olen ympärilleni haalinut. Toivottavasti niitä löytyy jatkossakin lisää (tolkutan itselleni, että on turha etukäteen pohtia, mihin kaiken saa sitten mahtumaan :D). Tsemppiä remppailuun - pikkuhiljaa kun tekee, niin säilyy into yllä :)

   Poista
 3. Mäkin niin himoisin tuollaista astiakaappia, toivottavasti osuu sopiva joskus kohdalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy sopiva kaappi kohdalle pian - on nää tosiaan ihania :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...