Pin it

maanantai 19. lokakuuta 2015

The Liebster Award


Olen saanut tämän hienon haasteen kahdelta upealta bloggaajalta, kiitos Elengiinan Krista ja Valtavirrassa <3 "Liebster Awardsin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienimmätkin blogit saavat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle." Tämähän on siis varsin hauska haaste. Kiitollisena otan haasteen vastaan ja vastaan tässä molempien lähettämiin kysymyksiin. Haasteen idea menee näin:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

Tässä Elengiinalta saamani kysymykset ja vastaukset niihin:

1. Mitä näistä teet mieluiten: Virkkaat, neulot, ompelet, huovutat, askartelet vai tuunaat?
Kovasti mietin, että minkä näistä valitsen ja lopulta päädyin tuunaukseen. Tykkään visioida ja monesti ajatus lentää niin nopeasti, etten meinaa pysyä perässä. Toteutuksen kanssa onkin sitten vähän niin ja näin, joskus sen kanssa kestää kumman kauan ;) 

Mutta mainittakoon, että neulominen on myös palannut kuvioihin mukaan reilu vuosi sitten ja siitä olen suorastaan innoissani. Toistaiseksi olen pysynyt turvallisesti huivien neulomisessa. Ja ompelua varten on jo ompelukonekin hankittu, mutta sen suhteen täytyy sanoa, että inspiraatiota odotellessa ;) 

2. Mikä olet horoskoopiltasi?
Olen vesimies. Sitä en kyllä sitten ollenkaan osaa sanoa, olenko tyypillinen vesimies vai en.

3. Aamu, päivä, ilta vai yö?
Mitä vanhemmaksi tulen, sitä selkeämmin tajuan, että EN ole aamuihminen :D Siksipä sanoisin, että olen eniten iltaihminen - silloin rentoudun parhaiten, vaikka päivällä tosin toimin tehokkaimmin. Että ota musta nyt sitten selvää.

4. Ikävin muistosi käsitöihin liittyen?
Ne pakolliset villasukat koulussa. Voi apua. Maaliin asti pääsin, mutta kyllä siinä melko monta tuskanhikipisaraa vuodatettiin. Sikäli neulominen oli ja on kivaa, mutta pakkopullana mikään ei maistu.

5. Ihanin muistosi käsitöihin liittyen?
Ompelin 2000-luvun alussa uuteen kotiini päiväpeittoa, ja tein sen yhdessä mummoni kanssa. Ilman häntä hommasta ei olisi tullut kyllä yhtään mitään. Hän opasti minua ja ennen kaikkea rauhoitteli, kun kaikki ei mennyt kerralla ihan putkeen. Mummoani ja yhdessätekemistä muistaen ja kaivaten <3

6. Mikä oli unelma-ammattisi pienenä?
Muistan haaveilleeni opettajan ammatista. Mummoni oli opettaja, joten ehkä ajatus lähti siitä. Ja ehkäpä mussa asuu pieni opettaja, vaikka en sitä ammattia harjoitakaan (työkavereilla ja miehellä voisi olla tähän kommentti sanottavanaan ;)

7. Mikä sinusta tuli tai tulee isona?
On minusta jo jotain tullut, mutta koen, että elämä on matka, jonka aikana sitä koko ajan kehittyy ja kasvaa. 

8. Suurin toiveesi juuri nyt?
Just nyt haluaisin saada rintamamiestalomme kaikki sisustusideat loksahtamaan kohdilleen, ettei aivot kävisi ihan koko ajan ylikierroksilla. Ja noh, olisihan noita paljon muitakin toiveita.

9. Onko sinulla jotain outoja/hassuja tapoja/rutiineja?
Tätä pitäisi varmaan kysyä mun mieheltä. Saattaisi tulla hyvinkin pitkä lista ;)

10. Lempipaikkasi?
Talomme keittiönpöydän äärellä istuminen ja katsominen järvelle. Se rauhoittaa ihanasti. Silloin tuntuu, että aika pysähtyy ja mieli lepää.

11. Miten pidät itsesi henkisesti tai fyysisesti kunnossa?
Ulkoilen ja liikun paljon. Tai ainakin pyrin tekemään niin. Pihatyöt on kans ihan pop. Siinä ajatukset vasta tuulettuu ja saa kyytiä, kun työntää kottikärryjä hiki hatussa :D Ja Valtavirrassa esitti minulle seuraavat kysymykset - kysymysten perässä vastaukseni:

1. Paras kirppislöytösi ikinä? Tai parhaat, jos yhtä on vaikea nimetä? 
Kylläpä tätä pitikin miettiä. Olen ostanut niin paljon kaikenlaista kirpputoreilta ja huutokaupoista, että ihan meni muisti mykkyrälle. Mä sanoisin kuitenkin, että meidän kaupunkikodin sohva ja nojatuolit. Kaikki on ostettu nettihuutokaupasta ja olen niihin varsin tyytyväinen. Nuo komistukset löytyy täältä, klik.

2. Mihin kohtaan/huoneeseen olet erityisen tyytyväinen sisustuksessa?
Mä tykkään meidän kaupunkikodin olohuone/ruokailutila/keittiö -yhdistelmästä. Kaikki on yhtä ja samaa tilaa ja siellä on sellainen tunnelma, jossa mun on hyvä olla. 

3. Onko kodissanne jotain kohtaa, johon et ole tyytyväinen? Miksi et?

Meidän kaupunkikodin eteinen. Mä en ole saanut siihen tilaan sellaista tunnelmaa, jota toivoisin. Ja johtuu osaksi tilan muodosta - sellainen pitkulainen, joka on todellinen läpikulkupaikka. Kalusteet on Ikean kalusteita ja mä mielelläni vaihtaisen ne. Mutta jos vaihtaa yhden, pitää vaihtaa kaikki. Ja siihen se sitten on jäänytkin. Kun en ole osannut päättää, mitä haluan. Mattoakaan en ole löytänyt oikeanlaista ja -kokoista.

4. Mikä on tällä hetkellä suurin haaveesi, jonka toivoisit kirpparilta löytävän?

Toivoisin löytäväni meidän talolle sohvan. Olen kovasti tutkaillut nettikirppiksiä, mutta oikeanlaista ei ole vielä sattunut kohdille. Mutta positiivista on, että alan olla hyvin selvillä siitä, millaista sohvaa haen. Helpottaa kummasti etsimistä ;)

5. Minkä uuden taidon haluaisit oppia?

Mä haluaisin osata laulaa. Mutta uskon tuon taidon oppimisen jäävän haaveeksi. Siksipä sanon, että virkkaaminen. Sen suhteen luulen olevan saumoja onnistua ;)

6. Onko sinulla jokin sisustusinhokki? 

Mä en kyllä nyt yhtäkkiä keksi mitään. Ja mulla on sellanen tunne, että jos nyt sanon jotakin, huomaan vuoden päästä tykkääväni siitä :D

7. Onko sisustusmakusi pysynyt pitkään samana vai vaihteleeko se usein?

Sisustusmakuni ennen Kallioon muuttamista oli hyvin erilainen. Edellinen kotimme oli täysin uusi, jossa kaikki pinnat olivat valkoisia ja lattia tummaa puuta. Lähtökohtaisesti kalusteetkin olivat uusia. Sisustusväreinä oli valkoinen, harmaa ja punainen. Niin, että jos nykyiseen vertaa, niin muutosta on tapahtunut. Olen löytänyt värien ja vanhojen tavaroiden kautta enemmän itseäni, ja nyt koti tuntuu kodilta.

8. Onko sinua jäänyt harmittamaan joku erityinen ostos, jonka jätit aikoinaan hankkimatta?

Tämä on jotensakin hauska tarina. Mä bongasin yhdellä kirppiksellä sinapinkeltaiset samettiverhot, mutta jäin niitä silloin miettimään. Ja kas, näin samaiset verhot vielä toisenkin kerran toisella kirppiksellä, samalla myyjällä siis. Enkä mä edelleenkään ostanut niitä, vaikka mietin niiden ostamista jälleen kerran. Ja nyt kyllä harmittaa, oikeesti. Se on joskus ne pienet jutut, mitkä jää kaivertelemaan.

9. Kuka päättää kotinne sisustuksesta? 

Kyllä se minä olen. Olen tosin saanut valtuutuksen päättää asioista ;)

10. Mistä olet innostunut tällä hetkellä?

Olen innostunut rintamamiestalomme sisustamisesta. Niin innoissani, että aivoni käyvät ihan ylikierroksilla. Ja kun en saa päätöksiä aikaan, en saa mitään tehtyäkään :D Mutta mulla on vankka usko, että talosta tulee upea ja just meidän näköinen.

11. Rakkain asia (materiaa)  kotona? Siis sellainen, josta et milloinkaan luopuisi?

Mulla on tähän kolme juttua. Kaupunkikodin ruokapöytä sekä talolla olevat mummolta saadut tuolit ja uusimpana tulokkaana astiakaappi. Näissä kaikissa on sitä jotain - ne on kaikki vanhoja ja niillä kaikilla on omat tarinansa.

Huhheijaa, tulihan tarinaa - mahtavaa, jos jaksoit lukea loppuun asti :) 

Vähän sovellan haastettavien määrän suhteen ja laitan haasteen eteenpäin seuraaville bloggaajille: 

Kysymykseni bloggaajille:

1. Miten sinusta tuli bloggaaja?
2. Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
3. Miten aloitat aamusi?
4. Kuinka rentoudut?
5. Mikä saa sinut innostumaan?
6. Mitkä värit puhuttelevat sinua?
7. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?
8. Mikä on kotisi lempipaikka ja miksi?
9. Jos olisit huonekalu, mikä huonekalu olisit?
10. Minkälaisen sisustusvinkin antaisit?
11. Mitä toivot elämältä?


Olen ilolla tutustunut blogeihinne - tavataan siellä :) Mukavaa maanantaita!


12 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Vastailemisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että lähdet mukaan - tuun kurkkimaan sun vastaukset :)

   Poista
  2. Hidas hämäläinrn on kohta puoliin vastaamaisillaan. Tuija

   Poista
 2. Kiitos haasteesta :) ^^ Täällä onkin loma meneillään ja kopioin heti kysymykset ja yritän ehdottomasti vastata. Olen saanut tämän haasteen ennenkin enkä ole saanut vastattua, mutta yritetäänpä uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että lähdet mukaan :) Mullakin meni tässä hetki vastaamisessa, mutta hyvin ehti vieläkin :) Kuullaan!

   Poista
 3. Kiitos! Olipa kiva lukea sinun vastaukset ja keksit kyllä hyvät kysymykset meille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että lähdet mukaan ja mukava päästä lukemaan sinun vastauksia :)

   Poista
 4. Mukava oli lukea nämä sun vastaukset! Tuo sisustusinhokki kysymyksen vastaus hieman huvitti mua - niinhän siinä aina välillä kyllä tuppaa käymään itse kullekin, että kun jotain sanoo inhoavansa niin eipä mene kauaakaan, kun huomaa jo sittenkin pitävänsä siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran haasteesta :) Etenkin värien kanssa olen huomannut, että niiden suhteen saattaa mieli vaihtua nopeastikin. Sininen oli värinä mulle pitkään sellanen no no. Sinisen kauden aikoinani eläneenä ajattelin, että ei enää. Mutta vannomatta paras, nyt sininen hiipii jälleen sisustukseen :D

   Poista
 5. Kiitos haasteesta :) Vastailen paremmalla ajalla+

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pitkään kesti, mutta sain vastattua :) Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...