Pin it

maanantai 28. syyskuuta 2015

Talokierroksella: keittiöTässä se on: talokierroksen ensimmäinen esittely ja siitä kunnian saa ottaa keittiömme.

Keittiömme sijaitsee talon keskikerroksessa, ja se on iso tupakeittiö, jossa on suhteellisen paljon säilytystilaa (tämä on aina plussaa :). Toiminnot ovat keittiön eri seinillä ja sitä myöten hieman kaukana toisistaan, mikä äkkiseltään ajateltuna voisi tuottaa hankaluuksia. Mutta lyhykäisen kokemuksen perusteella näin ei ole käynyt. Ikkunat kahteen suuntaan tuo tilaan mukavasti valoa. Iso leivinuuni odottaa vielä korkkaamista, mutta voin jo nyt sanoa, että tuosta leivinuunista olen kyllä äärimmäinen iloinen ja suorastaan vaikuttunut. Kuulimme, että talon vanhalla emännällä oli tapana pitää leivontapäiviä, jolloin leipiä ja leivonnaisia valmistui kuin liukuhihnalta. Noh, tuohon minulla on vielä piiiitkä matka, mutta jos nyt edes joskus joku pataruoka, ihan silleen varovaisesti kokeillen ;)

Kaapistot on punertavaa puuta. Ne on hyvässä kunnossa, mutta eivät edusta väriltään eikä muodoltaan omaa lempparityyliä (nuo pyöreät reunat ja kulmahyllyt, hmm). Lisäksi kaapistojen ylä- ja alaosissa olevat listat tekevät kaapistoista kovin raskaat. Vetimet ovat makuuni hieman liian koristeelliset ja kaapistojen välissä oleva laatta, noh, liian pinkki. Lattia on korkkimaton näköistä muovimattoa. Ruokailuryhmä on edellisten omistajien (oli kyllä kätevää, kun se oli valmiina), samoin matot.

Tästä siis lähdetään liikkeelle. Suurempiin remontteihin ei ole juuri nyt mahdollisuuksia, joten pienillä muutoksilla on tarkoitus edetä. Kiteytettynä voisi todeta, että keittiön sisustuksen lähtökohdat ovat valkoinen ja punertava puu. Tehostevärit haetaan räsymatoista - punainen on sisustuksen päätehosteväri, mutta myös ripaus keltaista, vihreää ja jopa sinistä sallitaan. Sisustuksen kantava teema on yhdistellä uutta ja vanhaa, pääpaino on tosin vanhassa (tämä toistuu koko talossa).  Kaikkea sopivasti sekaisin. Tunnelman haluan olevan raikas ja leikkisä.

Mitä sitten olen suunnitellut?

Ensimmäinen ajatukseni oli, että maalaan kaapit valkoiseksi. Nyt kuitenkin hetken täällä olleena olen tullut toisiin ajatuksiin. Haluan kuitenkin kokeilla, miten sisustus taipuu kaapistojen ehdoilla. Olenkin päättänyt lähteä liikkeelle laatoista. Maalaan laatat valkoiseksi, uusin vetimet ja poistan kaapistojen listat. Loisteputket täytynee vaihtaa esim. LED-nauhoihin, koska listojen poiston jälkeen pomppaavat ikävästi silmille (kuten yhdestä ylläolevasta kuvasta näkyy). Tasot teippaan todennäköisesti dc-ficillä (sävy vielä hakusessa). Olen sitä kerran kokeillut (kurkkaa täältä, klik) ja sitä enemmän lukenut hyviä kokemuksia sitä testanneilta. Seiniin on tarkoitus saada sävyä, joka veisi pois kaapistojen punaisuutta. Voi olla, että valinta on pehmeä valkoinen (tällä hetkellä seinissä on kellertävä maali). Katto on valkoinen levykatto ja sellaiseksi se saa nyt jäädä, samoin lattia saa toistaiseksi jäädä ennalleen - lattia naamioidaan mahdollisimman hyvin piiloon räsymatoilla (jotka odottaa varastossa, että joku pesisi ne :D).

Verhoiksi olen suunnitellut värikkäitä kappaverhoja tai sitten ompelen vanhoista lakanoista verhot pitsineen päivineen. Pitäähän sitä vähän romantiikkaakin olla. Katsotaan, kun kokonaisuus hahmottuu, kumpaan lopulta kallistun. Tai sitten vaihtoehto "ei verhoja ollenkaan" astuu kehiin ;) Keittiön ruokaryhmälle pitänee myös tehdä jotain, maalia pintaan sanoisin. Lisäksi leivinuunin päällys täytyy siistiä, jotta verhon voi ottaa pois.

Alla olevassa kuvakollaasissa on kuvattuna sitä värimaailmaa ja tunnelmaa, jota haen.

Kuvat Pinterest
No entä sitten tulevaisuudessa?

Tulevaisuudessa näen kaapistot raikkaan valkoisina (kyllä, tämä ajatus edelleen elää sitkeästi) tai vaihtoehtoisesti niin, että kaapistojen yläosat ovat valkoiset ja alaosat jotain muuta väriä (tämäkin ajatus pöllähti mieleen jokunen päivä sitten). Katossa näen valkoisen paneelin ja lattiassa ehdottomasti puulattian. Itse asiassa näen katot ja lattiat koko talossa juurikin tällä tavalla. Leivinuuni saa todennäköisesti myös raikkaan maalin ylleen. Muuten tunnelma pyritään pitämään jo nyt haetussa/suunnittelussa.

Ihanaa, kun on suunnitelmia, joten nyt vaan toteuttamaan sitä ensimmäistä vaihetta. Kivaa maanantaita sinulle :)

PS. Eilen löytyi aivan yllättäen ihana valaisin huutokaupasta, juuri keittiöön sopiva - siitäkin pian lisää.

6 kommenttia:

 1. Ihana ideakollaasi! Hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta on ihana tehdä noita kollaaseja - ja juu, pikku hiljaa etenee suunnitelmat :)

   Poista
 2. Ihana suunnitella rauhassa vaihtoehtoja makustellen. Ihanasti tulee valoa kahdesta ikkunasta ja tilaakin on vaikka isommalle porukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tilaa on tosi kivasti, siitä tykkään kovasti ja valosta :)

   Poista
 3. Dc-fix on kyllä näppärä pika-apua moneen paikkaan :) mekin taidetaan alkaa huomenna parannella keittiön kaapistoja sen avulla, kun ei ole vielä suurempaan remppaan varaa tai jaksamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla ja innolla seuraan, millaiset teidän kaapeista tulee :) Hetken mietin, että olisin itsekin ruvennut samaan, mutta toistaiseksi saa nyt odottaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...