Pin it

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

TalokierroksellaTervetuloa meille <3

Tästä alkaa juttusarja, jossa esittelen keltaisen rintamamiestalomme - miltä täällä näyttää nyt ja millaisia tulevaisuuden remonttisuunnitelmamme ovat. Talo on siinä mielessä hyvässä kunnossa, että suurilla remonteilla ei ole aivan tulenpalava kiire. Vanhan talon ollessa kuitenkin kyseessä, tulee mm. putkiston ja kylpyhuone/saunaosaston uusiminen melko pian kyseeseen. Muiden remonttien osalta mennään hissukseen, pienellä budjetilla.


Talossamme on kolme kerrosta kokonaispinta-alan ollessa 148 m2. Yläkerrassa on kaksi huonetta, ullakko, varasto ja wc. Keskikerroksessa on makuuhuone, olohuone, keittiö, wc, eteinen ja kuisti. Kellarissa puolestaan sijaitsee pukuhuone, sauna/kylpyhuone ja kodinhoitohuone. Huonejärjestystä emme ajatelleet ainakaan tässä vaiheessa muuttaa, joten pintamateriaalit on tässä/tulevassa remontissa se suurin juttu.

Etenen juttusarjassa huone kerrallaan, jotta yhden jutun pituus pysyy sopivasti hallinnassa. Päätin, että päivitän tähän aloitusjuttuun linkit huone-esittelyihin, sitä mukaa kun ne valmistuu. Huone-esittelyihin on sitten helppo palata halutessaan myöhemminkin (ja linkitys pysyy jotenkin hallinnassa :D) Näihin juttuihin ja kuviin on sitten itsekin kiva palata joskus ajan kuluessa - voi muistella rauhassa, että mistä on lähdetty ja mitä kaikkea on tehty.

Olen tainnut jo muutamaan otteeseen todeta, että olen ollut tyytyväinen, että olen malttanut rauhassa tutustua taloon. Ja tuo tutustuminen jatkuu edelleen, olemmehan olleet talossa vasta noin kuukauden. Se on vielä kovin lyhyt aika. Etenkin siksi on ollut hyvä havaita, että jo tässä vaiheessa muutamat "nämä teen sitten heti" -tyyppiset suunnitelmat olen ehtinyt heittää romukoppaan. Alan pikku hiljaa uskoa "hitaasti hyvä tulee" -etenemiseen, vaikka tällaiselle himppasen kärsimättömälle tyypille se tuottaakin välillä vaikeuksia. Ja yllätyksiäkin tulee varmasti mahtumaan matkan varrelle mukaan, niihin pitää myös varautua.

Tarkoitus on vaalia ja kunnioittaa vanhan talon henkeä, joten sisustus ja sitä myöten remontti tulee noudattamaan vanhan talon tyyliä. Tämä antaa touhulle selkeät, vaikka siltikin vielä laveat linjat.

Mutta tästä se lähtee, lämpimästi tervetuloa mukaan :)

Keittiö / Olohuone / Makuuhuone / Eteinen / Pikkuvessa / Kuisti / Portaikko / Työhuone / Vierashuone

2 kommenttia:

  1. Hauska seurata keltaisen talon tapahtumia! Hiljaa hyvä tulee, vaikka joskus varmasti malttamattomuus iskee. Yleensä asioilla on taipumus järjestyä ja viimein huomaa, että kaikella on tarkoituksensa. Syysiloja! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :) Joka päivä jotain pientä, niin kyllä tämä tästä etenee. Kauniita syyspäiviä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...