Pin it

sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Säilytystilaa kellarikerrokseen


Ihan niin vauhdikkaasti ei ole bloggaus lähtenyt käyntiin kuin olisin toivonut, mutta hiljaa hyvä tulee. Tällaisena rauhallisena sunnuntaipäivänä siivoamisen, ruoanlaiton ja lenkin jälkeen on varsin hyvä esitellä kellarikerrostamme. Otetaan nyt pieni kurkistus sinne säilytystilojen muodossa. Kellarikerroksessa sijaitsee kodinhoitohuone sekä sauna, pesutilat ja pukuhuone. Lisäksi portaikon alatasanteella on jonkin verran luppotilaa.

Pitkään pohdin, että onko mitään järkeä, että pesen pyyhkeet kodinhoitohuoneessa ja kuskaan puhtaat  pyyhkeet makuuhuoneen kaappiin säilytykseen. Että eikö olisi järkevämpää, että ne pysyisivät aina kellarikerroksessa, kun niitä siellä kuitenkin käytetään. Ja kun tilaa säilytyskalusteellekin olisi. Tämän pohdinnan tuloksena metsästin oikeanlaista kaappia. Visiossa on oli puinen vanha kaappi, jonka olisi tarpeen mukaan voinut tuunata. Silmäilin myös metallisia kaappeja. Asuntomessureissulla Porin sisustusliikkeitä tutkiessa bongasin upean kaksiovisen vihreän metallikaapin, mutta koska sitä olisi ollut ehkä hieman vaikea kuljettaa junassa, jouduin luopumaan ideasta :) Sitten silmiin osui Ikean metallinen Ivar-kaappi. Ei ehkä täysin sitä mitä hain, mutta juuri oikean kokoinen. Väriä kaapilla olisi saanut olla, mutta ainahan kaapin voi maalata, jos niikseen tulee. Ja käyttöä kaapille löytyy muualtakin, jos vielä sopivampi sattuisi osumaan kohdalle. Nyt toivon ja odotan, että kaapin päällä oleva muratti kasvaisi ja alkaisi "valua" kauniisti kaapin sivuja pitkin. Se toisi kaapille vähän pehmeyttä. (PS. Ei kasvanut, joten jotain muuta pitää keksiä)

Toinen kipupiste löytyi portaikon alatasanteelta. Siellä sijaitsi entuudestaan arkkupakastin, joka siirrettiin sinne isomman remontin yhteydessä (ennen pakastin oli kuistilla). Lisäsäilytystilaa kaipasin mm. tyhjille pakasterasioille, joita on vuosien varrella kertynyt melkoinen määrä. Hankin tilaan Ikean Hyllis-hyllykön, johon mahtuu kätevästi pari isoa laatikkoa. Laatikot syövät sisäänsä melkoisen määrän pakasterasioita, joten tavoite saavutettu. Tässäkin tosin hieman mietin vielä, että haluaisinko hyllyköstä mustan, mutta katsotaan nyt miten silmät tuohon tottuu.

Kolmantena kengille valmistui pienellä tuunauksella kenkäkori. Pari vanhaa koria päällekkäin ja alimmaiseen pyörät alle. Toimii. Tämäkin.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Kivoja sisustusratkaisuja olet löytänyt. Pienikin muutos piristää ja ennen kaikkea antaa lisää säilytystilaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon kommentistasi :) Olen samaa mieltä, monesti hyvinkin pienillä jutuilla saa tuntuvia muutoksia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...