Pin it

perjantai 23. lokakuuta 2015

Talokierroksella: portaikkoKeskikerros on esitelty, joten seuraavaksi kiivetään yläkertaan tai ullakolle, niin kuin mun kummipoika sanoo. Yläkerran portaat lähtee kuistilta. Portaikossa on melko viileää johtuen siitä, että portaikon alaosa on kylmää tilaa. 

Seinät on maalattu vihertävällä sävyllä ja maali on ajan saatossa hieman krakeloitunut. Katto on sitä tuttua valkoista levykattoa. Portaat kuten myös portaiden ala- ja ylätaso on päällystetty punaisella muovimatolla. Luulisin, että syy päällystämiseen on ollut se, että portaat ovat joskus toimineet sisääntuloväylänä yläkerran asunnolle. Portaat on siis olleet kovassa käytössä, kun niissä on kuljettu ulkokengissä. Lisää talon historiasta pääset lukemaan täältä.

Portaiden alapäässä on ihana ikkuna etupihalle. Se tuo portaikkoon mukavasti valoa ja luo samalla tunnelmaa. Ja pitäähän täälläkin olla ikkunoissa pitsiverhot. 

Mites jatkossa?

Siitä lähdetään, että muovimatto lähtee. Osaksihan se jo repsottaakin, joten toivottavasti lähtee suht kivuttomasti. Katsotaan, mitä alta löytyy, mutta epäilys on, että päälle tulee naputella uudet laudat. Haluan siis, että mulla on tulevaisuudessa puuportaat ja puulattia. Tästä tilasta voisi olla hyvä aloittaa, kun on suht kompaktin kokoinen. Siis sen lautalattiaprokkiksen.

Tykkään portaissa jo nyt olevasta harmaasta väristä. Samaa on kuistillakin. Sillä siis mennään postaissa ja lattiassa. Seinän ja kaiteen vois myös maalata. Tässä sitten päästäänkin taas siihen, että mutta milläs värillä. Oon nyt pyöritellyt eri värejä niin villisti ympäri taloa (siis suunnitelmissa), että alan itsekin olla vähän sekaisin. Että mitäs laitetaan? Ideoita? Vinkkejä? Ajatuksia?

Mä innostuin suunnattomasti tosta tapetista, jonka esittelin kuisti-jutussa. Tekisi mieli poimia siitä joku väri. Paljastan nyt tämän hetkisen väripalettisuunnitelman. Makuuhuone: keltainen tapetti, olohuone: vihreä/vihertävä tapetti, keittiö: sininen maali tai tapetti (hih, ihan uusi suunta tässä!), eteinen: vihreä maali, pikkuvessa: punainen maali ja kuisti: kukkatapetti. Niin, että mites olis sitten se keltainen tähän tilaan? Olisi ainakin aurinkoiset portaat :)

Tykkään noista pitsiverhoista, ne saa siis jäädä. Värilliset pullot onkin jo löytäneet ikkunalaudalle. Lattialle tulee räsymatot ja portaille lyhty tai jotain muuta pientä kivaa. Jotakin alla olevan kuvan tyyliin.

Hyvää viikonloppua kaikille!
Kuvat Tikkurila, Koti ja Keittiö ja tunnelmaa.blogspot.fi (Pinterest).

2 kommenttia:

 1. Tykkään noista viimeisistä tunnelmakuvista! Jotain lämpöä tuo portaikko kaipaa ja puuta ehdottomasti.
  Kaidekin voisi olla puuta. Portaikossa voi vähän hullutellakin, kun se on läpikulkutila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista :) Tuo hulluttelu kuulostaisi kyllä kivalta, ehkä poimin ajatuksen siitä. Kivaa maanantaita!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...