Pin it

maanantai 5. lokakuuta 2015

Talokierroksella: makuuhuoneHeipat makuuhuoneesta ja tervetuloa tänne keskikerroksen perimmäiseen soppeen :) Makuuhuoneeseen kuljetaan keittiön ja olohuoneen kautta, joten tää huone on sopivasti omassa rauhassa. Seinät on tapetoitu samalla tapetilla kuin olohuoneessa, katto on valkoista levyä ja lattiassa on koivuparketti. Makuuhuoneessa löytyy säilytystilassa ja huomaathan kaappien värin, se on, kyllä, keltainen :) Talon esittelykuvissa väri näytti hieman päällekäyvältä, mutta nyt en toistaiseksi lähtisi niitä maalaamaan. Ne sopivat enemmän kuin hyvin keltaiseen kauteeni ja tuovat huoneeseen kivasti väriä. Pönttöuuni tulee kätevästi makuuhuoneen puolelle (sijaitsee kaapistojen oikealla puolella), ja lämmittää toivon mukaan mukavasti (toivon, koska pönttöuuni on vielä korkkaamatta ;)

Makuuhuoneessa on talon ainoa uusi kaluste, sänky. Sen halusin uutena, vaikka siitäkin väännettiin useampaan otteeseen kättä. Tykkään siitä, että täällä on tilaa kunnon sängylle. Sympaattinen seinävalaisin on edellisten omistajien, kuten myös tuolit, jotka kuuluu keittiön ruokailuryhmään.

Pitsipeitto löysi sängyn päältä vihdoin kodin. Olen peiton ostanut jo hyvä tovi sitten, kun oli menossa jonkinsortin pitsikausi. Verhot on edellisten omistajien, ja kutimet odottaa inspistä - ne majailee äidiltä saadussa korissa. Yksityiskohtana mainittakoon haitariovi, jollainen löytyy myös olohuoneen ja keittiön välistä. Ovi/ovet oli alkujaan osastoa "heti pois". Mutta ihan oikeesti, mitä mä oikeen ajattelin, näähän on aivan upeat, just tänne sopivat ja niin ihanan retroa että.

Muutoksia tulossa?

Kyllä vain. Tähän huoneeseen näin aivan ensimmäiseksi keltaiset tapetit (ihastelin tapetteja jo täällä vanhemmassa jutussa, klik). Birger Kaipiaisen Kiurujen yö keltaisena, ai että, siitä tykkään kyllä ihan älyttömästi. Suunnitelma on sellainen, että puran joku päivä takaseinällä olevat sängyn viereiset kaapit ja tapetoin ko. seinän. Yöpöydiksi tulee sirot visakoivuiset yöpöydät, jotka jo odottaa varastossa. Kattolampun todennäköisesti uusin, nyt paikalla on kuvioitu plafondi, mutta nykyinen seinävalaisin saa jäädä. Matto- ja verho-osasto tulee jatkossa myös pohdintaan - niihin haen vielä visiota. Niin ja jos se katto on joskus sitä valkoista paneelia ja lattia puulattia, niin sitten olen varsin tyytyväinen. Ja mausteeksi ripaus punaista. Näillä muutoksia on tarkoitus edetä. Laitan tuohon vielä yhden fiilistelykuvan teemalla "juuri se oikea keltainen tapetti".

Mukavaa viikonalkua :)

Tapettitehdas Pihlgren & Ritola Oy, Birger Kaipiainen: Kiurujen yö - tunnelmakuvat Tapettitehdas ja Pinterest

5 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat -makkarista tulee varsin upea! Mustakin toi Kiurujen yö tapetti on tosi hieno. Ja ihana on tuo seinävalaisinkin.. Kelpais tännekki :D Ja noista kelloista tykkään älyttömästi ja keltaisena se näyttääkin erityisen aurinkoiselta :) Eli eikun vain kirpparille metsästämään keltaista(kin) kelloa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - nyt pitää vaan saada virtaa sen rempan tekemiseen :D Toi kello oli itsellekin varsinainen tuuriostos. Vitosen siitä maksoin ja olin varsin tyytyväinen. Tsemppiä kello-ostoksille ;)

   Poista
 2. Oiii noi keltaiset kaapithan on somat! Ja toi pitsipeitto, ihana! Säästelen omaa vaaleaa virkattua päiväpeittoani ettei koirat sotkisi sitä, mutta säälihän se on kyllä kaappiin piilottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - onhan nuo kaapit varsin komeat ja sopivasti retrot :) Mietin vaan, että sitten joku päivä, kun saan seinän tapetoitua, pitää kaappien väritys pohtia varmaan kertaalleen uudelleen.

   Poista
 3. Lapsuus tulee mieleen kaapistoista. ;) Tuija

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...