Pin it

torstai 26. marraskuuta 2015

Kaakelit vaihtaa väriä


Vihdoinkin sain sudin, tai tässä tapauksessa telan, käteen. Olin ostanut kaakelimaalin jo ennen muuttoa, joten ihan hyvä tovi tässä ehti vierähtää. Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan :)

Kaakeleiden maalaus oli mulle uutta puuhaa, joten kerrataanpa hieman ohjeita ja tunnustellaan kokemuksia.

 • Työvälineet: tela, pensseli, teippiä, suojamuovia
 • Maali: V33 kaakelimaali, valkoinen
 • Työvaiheet - maalipurkissa on selkeät ohjeet, kuinka homma hoituu parhaiten, siitä iso peukku. Mutta otan tässä esille muutaman tekemäni huomion:
  • Suojaa hyvin kaakeleiden reunat ja muut kohdat, joihin et halua maalia menevän. Maali lähtee kyllä hyvin pyyhkäisemällä pois, kunhan teet sen heti. Jämähtänyt maali ei sitten lähdekään enää niin näppärästi.
  • Ota maalia telaan mieluiten aluksi liian vähän kuin paljon. Maali on yllättävän riittoisaa.
  • Maalasin ensin ohjeen mukaisesti pensselillä saumat ja vaikeat kohdat. Huomioitavaa tässä oli, että saumojen ylimenevä maali kannatti levittää pitkin kaakelia, jottei saumojen ympärille kertynyt enemmän maalia kuin muualle kaakeliin.
  • Maalasin kaakelit yksi kerrallaan ja niin, että olin käsitellyt ehkä noin 9-12 kaakelin saumat etukäteen. Isommankin alueen olisi varmaan voinut tehdä kerrallaan, mutta tämä tapa sopi itselle parhaiten. Maalasin telalla vaakatasoon.
  • Varo valumia - mulla näkyy lopputuloksessa muutama "maalihuiskaisu", koska olen ilmeisesti heilunut liian innokkaasti telan kanssa. Onneksi nämä ei näy kauempaa katsottaessa.
  • Maalipurkissa suositellaan kahta maalauskertaa, mutta mä vetelin kaakeleihin vielä kolmannenkin kerran. Vähän enemmän vaivaa, mutta lopputulos oli tasaisempi.
 • Kokemukset:
  • Selkeät ohjeet - plussaa siitä.
  • Maalia oli helppo työstää, se levittyi telan avulla oikein jouhevasti ja jälki oli tasaista.
  • Maali oli riittoisaa. Purkin koko näkyy kuvissa ja keittiöömme (ja sitä kautta kaakeleiden määrään) pääset tutustumaan täältä, klik. Mulla jäi purkin pohjalle vielä ehkä noin 1/4 (tai jopa 1/3). Maali tulee käyttää avaamisen jälkeen 10 päivässä, joten loppu jäänee nyt sitten käyttämättä. Se vähän harmittaa.

Tämä oli lähtötilanne. Kaakelit olivat jonkinsortin vaaleanpunaisia, kuten myös saumat. Tällä seinustalla oli lisäksi muutama kaakelitarra.
Tarrat poistettu, mutta vetimiä ei ole vielä vaihdettu (uudet vetimet näkyy alla olevissa kuvissa).
Lähtötilanne ennen maalausta.
Saumojen maalaus ja ensimmäiset kaakelit sudittu.
Ensimmäinen maalikerros.
Toinen maalikerros.
Tässä näkyy toisen ja ensimmäisen maalikerroksen ero.
Kolmas maalikerros. Valmis!

Tämä urakka kannatti kyllä ehdottomasti tehdä. Keittiön ilme raikastui silmissä. Vielä kun vetäsen uudet silikonit kaakelin ja tason väliin, niin valmista on. Kaakeli on täysin kuivaa 72 tunnissa, joten päätin antaa sen kuivua rauhassa, siksi en lähtenyt hötkyilemään silikonien kanssa.

Onko sulla kokemusta kaakeleiden maalauksesta? Kuulisin mielenkiinnolla ja innolla kokemuksiasi. Ja jos sinulla on kysymyksiä, laita niitä ihmeessä tulemaan, vastaan niihin mielelläni :)

Nyt sitten on vaan niin, että seinät kaipaa kipeästi uutta maalia. Ruuvien reiät on tasoitettu, joten seinät on varsin laikukkaat. Koska en ole (edelleenkään) osannut päättää, minkäväriset seinistä tulee, olen päättänyt vetäistä ne valkoisiksi. Siitä sitten jatketaan hommaa, kunha visiot selkiää. Sen osaan kertoa, että tällä hetkellä sininen sävy on johdossa ;)

Kivaa torstaita :)

8 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan raikas muutos! Mä en ole koskaan (vielä) maalannut kaakelipintoja, mutta kun tällaisia muutoksia katselee niin saattaa olla että joutuu joskus kokeilemaan :) Noista V33:n maaleista olen kuulut kehuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa kokeilla. Olin kovin tyytyväinen tuohon maaliin, ja tottakai lopputulokseen ;)

   Poista
 2. Huikea muutos todellakin, tykkään :) Selkeät ja hyvät ohjeet. Odottelen täällä innolla minkä värin valitset seiniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä on hassua, miten vaikea sitä onkaan päättää tuota keittiön seinän väriä. Kun pitäisi muistaa, että ainahan sen värin voi vaihtaa, jollei ensimmäinen sitten miellytäkään.

   Poista
 3. Hieno muutos! Pienellä vaivalla keittiö muuttui ihan toisen näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hauskaa tosiaan, miten pienellä muutoksella huone sai ihan uuden ilmeen.

   Poista
 4. Kylläpäs raikastui! :) Mä oon myös miettinyt samaa hommaa, mutta taidan kuitenkin kääntyä dc-fixiin tässäkin, pitäisi kaappien ovetkin sillä päällystää. Edelliset asukkaat ei oo pessyt noita välitilan kaakeleita varmaan ikinä ja ne on niin kamalassa kunnossa, ettei maalista varmasti tulisi kovin tasaista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Dc-fix on hyvä vaihtoehto. Mä kokeilin sitä meidän pikkuvessan kaakeleihin. Oli mukava ja suhteellisen nopea tehdä :) Laitan tuosta projektista pikapuolin jutun tulemaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...