Pin it

tiistai 24. marraskuuta 2015

Portaikon fiksausta


Muistatko keltaisen talomme portaikon? Punaista (repsottavaa) muovimattoa ja seinällä vihertävää maalia. Siinä sisustus lyhyesti kuvattuna. Pieni kurkistus muovimaton alle kertoi, että siellä ei ole mitään kovin hehkeää alustaa odotettavissa. Ei siis sitä kaunista puulattiaa, josta niin haaveilen, höh sentään. Muovimaton poisottaminen olisi taas oma ohjelmanumero, joten päädyin tällaiseen väliratkaisuun. Päällystin muovimaton harmaalla dc-fixillä, koska portaiden tausta oli harmaa jo ennestään. Harkitsin myös maalausta (betoluxilla), mutta tulin lopulta tulokseen, että dc-fix on parempi vaihtoehto, ja ainakin nopeampi. Kumpikaan vaihtoehdoista ei olisi ollut kovin pysyvä ratkaisu, mutta niin ei siis tässä tapauksessa ollut tarkoituskaan. Ainoa, mitä hieman alustavasti pelkäsin oli, että dc-fix saattaisi olla todella liukas alusta, mutta toistaiseksi toimii ainakin ihan hyvin. Varovainenhan portaissa pitää aina muistaa joka tapauksessa olla.

Tässä vanhaa ja uutta pintaa. Ja teippausyrityksiä.
Teippaus jatkuu. Kuvassa näkyy kätevä työväline eli tuo punainen pieni lasta.

Melkein valmista...
...ja valmis!
Tästä kulmasta näyttää ainakin ihan hyvältä :)
Muutama hikipisara tuossa hommassa kyllä valui ja muutama tunti siinä sivussa. Vinkkeinä hommasta jäi mieleen seuraavaa:

 • Valmiit porrastasanteen palat kannattaa leikata kaikki etukäteen valmiiksi. Ja olla mittaamisessa tarkka - joku ei ehkä aina muistanut olla :/
 • Toimiva ratkaisu on aloittaa fixailu portaan etureunasta, jolloin muovin saa asettumaan suhteellisen kivuttomasti paikalleen. 
 • Hyvinä apuvälineinä toimi kunnon sakset, pieni leikkuri/veitsi ja jonkinsortin lasta. Ostin valmiin välinepaketin yhtäaikaa dc-fixin kanssa (ainakin punainen lasta näkyy yllä olevissa kuvissa).
 • Fixejä myy mm. Etola ja Bauhaus. Omani ostin Bauhausista.
Olen lopputulokseen tyytyväinen, vaikken saanutkaan portaiden etureunoja muovimaton repsotuksesta johtuen niin siistiksi kuin olisin toivonut. Harmi. Liimaus ja teippaus ei valitettavasti auttanut :( Täytyy tutkia, josko löytyisi kivat etulistat, vai miksi niitä nyt sanotaan. Toisaalta tykkään noista nykyisistäkin, on kivan retrot. Oon kuitenkin sitä mieltä, että portaikko näyttää nyt huomattavasti kivemmalta kuin ennen. Kannatti tehdä :)

Jatkosuunnitelmat ovat sellaiset, että maalaan seinät aluksi valkoisiksi ja mietin tapettia tai muuta maalin sävyä sitten myöhemmin - nyt portaikossa on sen verran kylmä, etten viitsi siihen hommaan kuitenkaan just ryhtyä. Kaiteen maalaan punaiseksi - siis kunnon punaiseksi, nykyinen sävy on enemmänkin oranssinpunainen. Samoin ylätasanteella oleva jakkara saa punaisen maalikäsittelyn. Sitten vaan räsymatot lattialle ja mausteeksi vähän havuja ja tunnelmavaloja. Ehkä lopputulos on valmis jo viikon päästä - lisää kuvia silloin :)


2 kommenttia:

 1. Vitsi sä oot kyllä ahkeroinut! :) Hyvältä näyttää! Mä en tiedä yhtään, mitä tekisin sen meidän kokolattiamattoportaikon kanssa.. Tänään asettelin siihen räsymatot, pitäisikin koittaa ehtiä kuvailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on monesti se aloittamisen vaikeus. Viime viikonloppuna pistin tuulemaan, ja rupesihan sitä näkyvää muutostakin tulemaan. Musta räsymatot on kivat portailla :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...