Pin it

perjantai 11. joulukuuta 2015

Ohhoh, lisää pitsiä

Pitsiä, pitsiä. Tämä(kin) projekti on ottanut melkoisen kauan ennen kuin se pääsi toteutukseen asti. Ostin jo ehkä vuosi pari sitten pitsejä, kun muhun iski jonkin sortin pitsivillitys. Tarkoitus oli jo silloin ommella pitsit tyynyihin / tyynyliinoihin kiinni. Muutama hetki vierähti, mutta tässä nämä nyt vihdoin ovat, jihuu.

Tyynyliinat ompelin ihan peruspuuvillakankaasta. Alennusmyynnistä ostamani kankaan jämäpala riitti juuri sopivasti kahteen tyynyyn (noin 50 x 50 cm). Keltainen on melkoisen samaa keltaista kuin verhojen yksi keltainen sävy, joten peukut siitä. Tyynyt tuo musta kivasti elävyyttä sängyn päälle. Olin tosin tyytyväinen tuohon pitsipeittoon ja sen alla oleviin punaisiin lakanoihin jo ennestään. Jotenkin pirtsakkaa ja samalla rauhallista. Kuten ehkä huomaat, on homma vielä kyllä hieman vaiheessa. Pitsit on ompelematta kiinni tyynyliinoihin :D Mutta mulle tää on jo melkein valmis ja siksi tyynyt pääsivät kuviin asti.

Kätevä vinkki tyynynpäällisen ompeluun on tehdä tyynyn takapuolelle alla olevan kuvan mukainen "sauma". Olen ommellut sivut noin 15 cm päällekkäin, jolloin tyynyn saa näppärästi sujautettua tyynynpäällisen sisään. Tyynynpäällinen on näin myös helppo napata pesuun.

Hyvää viikonloppua :)4 kommenttia:

 1. Kivat tuli! Vanhemmilla on samanlainen pitsipeitto sängyllä. Minä ostin itselleni joululakanat; Finlaysonin punasydämiset Onnit!

  VastaaPoista
 2. Sievää on, taas! Voi kun jaksaisin joskus pedata sängyn, kaapissa nimittäin kyllä meilläkin on kaunis pitsipäiväpeitto, mutta kovin vähällä käytöllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän sitä aina jaksa - mä oon tosin viimeaikoina kunnostautunut petaamisessa. Silmä lepää, kun sänky on pedattu ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...