Pin it

sunnuntai 12. elokuuta 2018

Pihakalusteiden tuunaus

Puutarhapenkki, sohvapöytä, pihatuolit ja iso kukkaruukku. Siinäpä sekalainen joukko kalusteita ja tavaroita, joita lähdin tuunaamaan. Näiden innoittamana ostin jopa hiomakoneen, jotta tuunaus olisi nopeampaa ja helpompaa. Ostin Boschin hiomakoneen, johon olen ollut varsin tyytyväinen. 

Työvaihena hionta ja maalaus Tikkurilan Unica ulkokalustemaalilla. Keltaiset tuolit olivat kaikista haasteellisin hiontakohde. Maalia oli paksusti ja se oli tiukasti kiinni. Ihan kaikkea en valitettavasti saanut pois, ja se näkyy hieman loppututuloksessakin. Mutta jälleen kerran on todettava, että suhteellisen pienellä vaivalla eripariset kalusteet saivat aivan uuden ilmeen ja sopivat nyt saman sävyn saatuaan hyvin yhteen.

Värisävyiksi valitsin harmaan ja tiilenpunaisen. Harmaa vivahtaa lopputuloksessa ja etenkin tietyssä valossa harmillisesti vaaleansiniseen (etenkin kaksi alinta kuvaa). Tämä ei tosiaankaan ollut tarkoitus. Vuoden mittaan kalusteisiin on tullut kuitenkin jo hieman patinaa ja värikin tasoittunut enemmän harmaaseen. 

Tiilenpunaista suunnittelin pitkään myös meidän ulko-oven väriksi. Sävy on haettu peltikaton sävystä. Tämäkin projekti on onneksi edennyt ja siitä lisää tuonnempana.

Alkutilanne ja kalusteiden mallailua.
Värisävyjen hakemista.1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...