Pin it

tiistai 21. lokakuuta 2014

Olohuoneessa vihertää

Vihreä väri. Tulee mieleen luonto. Puut. Ruoho. Kesä. Ja jos sisustukseen mennään, äkkiseltään mieleen pulpahtaa värikäs 70-luku :) Kuka vielä muistaa vihreän, ruskean ja keltaisen kukertavat sävyt? Käsi nousee ainakin täällä ylös, muistetaan muistetaan. Ja jos ei nyt ihan jokaista näkymää livenä, niin valokuvista ainakin.

Mutta miten tämä nyt liittyy tähän juttuun? No sillä tavalla, että meillä on kotiin melko huomaamatta hiipinyt tuota vihreää väriä. Lähinnä olohuoneeseen. Vihreät lasiesineet kiinnittävät jostain kumman syystä kerta toisensa jälkeen huomioni. Ja tekstiileitäkin on alkanut ilmestyä huusholliin vihreän värisenä. Tästä maistiaisena ja todistusaineistona muutama kuva.


Vihreästä väristä on sanottu mm. seuraavaa: Vihreä tasapainottaa. Vihreä on luonnon oma väri, rauhoittava ja sopusointuinen. Se lisää viisautta, ymmärrystä ja harmoniaa, toimii siltana lämpimien ja kylmien värien keskellä. Luonnon vehreys rauhoittaa ja lataa meitä, aivan kuin löytäisimme helpommin sisäisen itsemme. Vihreä siis rauhoittaa. Ehkäpä vähintäänkin tiedostamatta olen sen vuoksi hakeutunut värin pariin.

Väreihin liittyy paljon sanomaa ja ne ovatkin tärkeä osa sisustusta. Nykyisen asuntomme myötä olen löytänyt värit aivan uudella tavalla. Meidän kodissa haasteena tosin alkaa olla se, ettei tunnelma värikylläydessään käy liian levottomaksi. Vielä ei olla siinä pisteessä ja luotan, että oma tarkka sisustuskatseeni ja -vaistoni kyllä kertoo, kun alkaa mennä överiksi. Ja niinhän se tietenkin aina on, että se mikä omaan silmään näyttää hyvältä, voi toisen mielestä olla jotain ihan muuta. Tärkeintä kuitenkin on, että jokainen viihtyy omassa kodissaan :)

Tunnelmallista tiistai-iltaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...