Pin it

sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Asuntomessut 2018: OP:n Kotoisa


Bunkkerin ja Villa Karhun välissä kurkistimme tähän kohteeseen, OP:n Kotoisaan (asuntomessukohde 18). Kohde yllätti minut hyvin positiivisesti. Tunnelma talossa oli nimenmukaisesti kotoisa.

Monissa kohteissa kiinnitin huomiota lähinnä sisustukseen, mutta tässä kohteessa tutkailin selkeästi myös itse taloa ja sen arkkitehtuuria ja pohjan toimivuutta. Kotoisa on 190-neliöinen ja kaksikerroksinen. Sen sisustussuunnittelusta ovat vastanneet Johanna Närvä ja Tiina Saarikoski-Järvenpää, arkkitehtinä on toiminut Juha Kartastenpää. Olimme tuon päivän toiset kohteessa vierailijat ja pääsimme juttelemaan pitkät tovit Johannan kanssa. Kiitos Johannalle lisätiedoista ja talon esittelystä.

Tämä kohde nousi suosikkieni listalle. Pidin talon puuverhoilusta, johon oranssi toi mukavan säväyksen. Pohja oli mielestäni toimiva ja pidin talon värimaailmasta. Väreillä oli saatu mielestäni hyvää raikkautta, mutta myös syvyyttä sisustukseen. Seinät olivat maalattu tehostevärillä joko kokonaan tai puoliväliin. Tämä tuntui olevan yksi kantava sisustuksen teema. Mutta eritoten tykkäsin siitä tarinasta, että jokaiseen huoneeseen oli pyritty tuomaan jotakin vanhaa, joko itsessään vanhana (kuten vanhempien makuuhuoneessa oleva peilipöytä) tai uudessa muodossa (kuten lastenhuoneessa uustuotantoa oleva keinutuoli). Yksityiskohtana mainittakoon, että vanhempien makuuhuoneessa oli sängyn jalkopäässä pitkä tyyny, joka oli ensinnäkin väriltään ihan mun juttu, mutta myös hyvin kätevän oloinen. Tyynyn saa laitettua monin kerroin ja sitä voi käyttää sängyllä lukiessa selän takana tai miksei jalkojen allakin. 

Yläkerran terassilla oli mukavaa metsätunnelmaa ja saunatilat houkuttelivat kylpemään. Talon yhtenä jujuna on nimenomaan ns. pihasauna, joka on sijoitutettu autotallin päälle toiseen kerrokseen. Saunan yhteydessä on lisäksi iso huone, jossa voisi pitää vaikka mukavat saunabileet.

Kaikin puolin oikein miellyttävä kokonaisuus. Tykkäsin.

Olohuone. Tykkään seinän vihreästä sävystä ja matosta (saatavilla Kodinonnin valikoimasta). Tässä huoneessa näkyy hyvin, miten kalusteissa on yhdistetty nahkaa ja rottinkia. Erilaiset materiaalit täydentävät kivasti toisiaan.

Keittiö. Sama vihreän sävy on myös keittiön taustalla, mutta näyttää tummemmalta. Kodinkoneet piiloutuu hyvin kaappien taakse ja kokonaisuus on rauhallinen. Keittiön kaappien pinta näyttää etäisesti hieman raffilta, mutta oli silkkisen tasainen.


Vanhempien makuuhuone. Seinän lämmin sävy tuo syvyyttä ja tunnelmaa huoneeseen. Sänky on ihanan muhkea ja kutsuva.Makuuhuone/vierashuone. Tässä kuvassa näkyy hyvin maalaustyyli useassakin huoneessa: huone on puoliksi maalattu tehostevärillä ja puoliksi valkoisella. Kotoisa leponurkkaus.

Pojan huone. Pirteä värimaailma. Verhoissa jatkuu sama teema kuin seinässä.


Tytön huone. Ihanan puuterinen tunnelma.

Oleskelutila. Tämä tila löytyy saunan yhteydestä. Toimiva sohva on saatu laittamalla kaksi laveria peräkkäin. Selkänoja on saatu laittamalla iso tyyny nahkaremmien varaan. Hauska idea.

Sauna ja pesutilat. Sauna on lasikopissa, mikä toimii ainakin tässä tilassa oikein hyvin. Sauna ei ole erillinen "huone", vaan osa kylpytilaa. Valoisa.

Pikku-wc. Tämä wc löytyy saunan yhteydestä (erillinen tila). Mukava mökkitunnelma.

Alakerran wc. Iso puoliympyrän mallinen matto tuo mukavasti tilan tuntua pitkulaiseen wc-tilaan. Kuusikulmainen laatta on mun yksi suosikeista. Sellaista haluan kotiin jossain vaiheessa itsekin.

Terassi. Metsäistä tunnelmaa. Pidän noista keinuista, kuten myös pöytäryhmästä. Vanhanajan tunnelmaa.


1 kommentti:

  1. Kohteessa on käytetty ihanasti uutta ja vanhaa sekä yhdistetty upeasti eri sävyjä keskenään. Kiinnostaa olohuoneen pienempi taulu, jossa tyttö, tiedätkö mistä saisi hankittua?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...