Pin it

torstai 2. huhtikuuta 2015

Kevätmessuilla osa 2

Tässä lupaamani Kevätmessujen juttu numero kaksi.

Itselläni oli messujen suhteen missio tutustua erilaisiin piharatkaisuihin. Sainkin ideoita ja vastauksia omiin kysymyksiini ja tarpeisiini - olin tyytyväinen. Muuten voisin tiivistää havaintoni messuista seuraavasti: vähän kaikkea, mutta ei kovin kattavasti. Johtunee siitä, että messut oli tarkoitettu monelle kohderyhmälle kattaen erilaisia teemoja: Kevätpuutarha / Oma koti / Oma mökki / Sisusta / Lähiruoka. Bongauksia tuli kuitenkin tehtyä. Tässä niistä muutamia.

Laatikkokauppa oli täysin uusi tuttavuus. Laatikkokauppa valmistaa kaikki laatikot käsityönä Hausjärvellä sijaitsevalla verstaalla. Laatikot ovat siis täysin kotimaisia. Niitä tehdään paljon mittatilaustyönä, ja laatikoissa on nimenomaan otettu huomioon niiden käyttötarkoitus. Omia laatikoita on tehty/mitoitettu mm. teepusseille, käyntikorteille, lehdille ja aterimille. Laatikoita löytyy paljon myös pihalle ja puutarhaan. Laatikkokauppaan kannattaa ehdottomasti tutustua. 

Luhdan puutarhamallistosta olisin voinut ottaa vaikka mitä. Eritoten peukutan seuraavia: kasvatushylly, amppeli, teräskori ja kasvatussäkit. Sopisivat meidän mökkiterassille kuin nakutetut.

Mikäs olisi tässä riippukeinussa torkkuessa.

Näistä istutuslaatikoista tykkään kovasti. Kuvassa on Kekkilän viljelylaatikoita.

Kuormalavoista tehtyjä yrttitarhoja on näkynyt viime aikoina paljon. Näppärä idea minusta.

Hauska idea virittää hyttysverhot pihakatokseen. Jotenkin niin romanttista.

Tästä pihakeinusta tulee mieleen lapsuuden kesät. Silloin pihakeinut oli raudasta tehtyjä ja plussaa oli, jos niissä oli pehmusteet. Tällainen keinu sopisi enemmän kuin hyvin meidänkin mökille, sinne mun salaiseen puutarhaan, josta haaveilen ;)

Värisilmän messuosastolla tutustuin Cole & Sonin tapettimallistoon nimeltä Whimsical. Kuvassa vasemmalla näkyvä tapetti "Nautilus" kiinnitti eritoten huomioni. Voimakkaat ja vaikuttavat värit ja tapettiin on saatu upeasti kolmiulotteisuuden tunnelmaa.

Talon seinässä on Tikkurilan Piki-nimistä maalia. Haaveilen mökkimme ulkoverhoilun väriksi tummaa, liki mustaa väriä. Tämä Piki vaikutti oikein sopivalta (tosin ikkunanpuitteiden haluaisin olevan valkoiset). Tikkurilan messuosastolla selvisi kuitenkin, että Piki on kuullote/puuöljy, mikä pitää imeyttää puuhun eli se ei sovi maalatulle pinnalle. No, jotain muuta sitten kuin Pikiä meidän mökin pintaan, eiköhän sopiva maali kuitenkin löydy.

Siinäpä koonti tämän vuoden kevätmessuista. Kuinkas on, kävitkö sinä messuilla? Mitä mieltä olit? Saitko ideoita / millaisia ideoita bongasit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...