Pin it

tiistai 30. joulukuuta 2014

Aulatilan valonlähteet


Kotimme aulatila on ollut aina hieman haasteellinen niin sisustuksen kuin valaistuksenkin suhteen. Tila sijaitsee keskellä asuntoamme - siitä on kulku eteiseen, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Sellainen perinteinen risteyskohta etten sanoisi. Ikkunoita tilassa ei ole, mutta pariovet avautuvat sekä olohuoneeseen että makuuhuoneeseen. 

Nyt jotenkin vihdoin ja viimein tuntuu siltä, että sisustus ja valaistus ovat sellaisessa mallissa, johon olen tyytyväinen. Kuten huomaat tilassa on melko räväkät tapetit, jotka omalta osaltaan luovat sisustuksen raamit. Väritys tilassa on muodostunut mustan, turkoosin ja teakin yhteispeliksi. Kaikki valaisimet ovat mustia. Punainen tuoli, joka näkyy viimeisissä kuvissa, on tilan väriläikkä. Aulan katossa roikkuu Aallon Käsikranaatti, josta löydät kuvan täältä. Linkin takaa löydät myös kotimme muita valaisimia. Vuosien saatossa olen huomannut, että sisälläni asustaa pienehkö valaisinintoilija :)

Tervetuloa aulatilan valaisinkierrokselle! 
Työpöydän valaisin on musta pieni pyöreä lamppu, jonka olen kiinnittänyt seinään (kätevästi ruuvilla, kuten kuvasta näkyy). Löysin lampun Kalliosta vanhojen tavaoiden liikkeestä. Lampun merkki ei valitettavasti ole tiedossa. Lamppu on kannassaan magneetilla kiinni, joten sitä saa säädeltyä tarvittaessa oikeaan kulmaan. Se valaisee yllättävän hyvin, vaikka nurkkaus melko pimeä onkin. Työpöydän ääressä onkin tullut vietettyä yksi jos toinen etäpäivä. Tunnustaa tosin täytyy, että tässä työpöydässä ja tuolissa mennään ulkonäkö etunenässä - pitkään istuttaessa tuoli kun ei ole mikään paras mahdollinen.


Tämä musta jalkalamppu on valaisinperheen uusin tulokas. Huusin sen syksyllä huutokaupasta. Tämänkään lampun merkki ei ole tiedossa, mutta onko sen nyt niin väliä, kun kovasti siitä tykkään. Lukunurkka on nyt entistä viihtyisämpi.


Tämäkin lamppu on aikoinaan huudettu huutokaupasta. Se muuttanut hieman muotoaan, sillä kesällä maalasin sen spray-maalilla mustaksi (lampun kupu ja jalan alaosa). Lampun varsi odottaa vielä lakkaa päälleen, sillä kesällä menin sen hiomaan, kun ajattelin maalata senkin. Mieli on matkan varrella muuttunut eli nyt varsi saa jäädä tuollaiseksi vaaleaksi. Tässä tuolissa on mukava neuloa.

Huomenna onkin jo vuoden 2014 viimeinen päivä. Mukavaa tiistai-iltaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...