Pin it

lauantai 7. syyskuuta 2013

Vanhojen puutalojen lumoa Loviisassa

Vierailin elokuun loppupuolella ensimmäistä kertaa Loviisassa katsastamassa tapahtuman Loviisan Wanhat Talot. Olin todella positiivisesti yllättynyt. Suorastaan ihastunut. Ja innostunut. Talot olivat kauniita ja tunnelma niin taloissa kuin puutarhoissa pysähtyneen lumoava. Olen aikaisemminkin jutuissani Tammisaaresta ja Porvoosta hehkuttanut kiinnostustani vanhoihin puutaloihin. Voin sanoa, että tämän turneen jälkeen kiinnostukseni sen kuin kasvoi. Tiedä vaikka joku päivä toteuttaisin haaveeni omasta puutalosta, nimenomaan sellaisesta noin sata vuotta vanhasta puutalosta, josta huokuu menneen ajan tunnelma ja elämä. Ja jossa kaiken ei tarvitse olla niin justiinsa.

Talojen lisäksi tapahtumassa oli paljon muutakin nähtävää. Kirpputoreja oli runsaasti niin kaduilla kuin pihoilla, tori oli pullollaan myyntikojuja, oli antiikkitapahtumaa ja keräilymessua. Hintataso oli ainakin minusta kokonaisuudessaan kohtuullinen. Ystävän kanssa kädet väärinä kannettiin autoihimme tavaraa. Lohduttauduimme ajatuksella, että suurin osa tavaroista oli ostettu muutaman euron hintaan. Ei siis mene ihan pelkän kaurapuuron syömikseksi seuraava kuukausi. Fiksuinta ei tosin ollut se, että ostin kierroksen alkumetreillä seinähyllyn (niinpä, mutta kun se maksoi vain kolme euroa :), jota sitten seuraavat viisi tuntia kannoin mukanani. Mutta näihin löytöihin toisessa jutussani.

Keräsin tähän juttuun tunnelmakuvia taloista ja pihoista. Kaikissa taloissa ei saanut kuvata, mutta nettisivujen kautta löytyy jokainen talo esiteltynä, joten kannattaa tutustua sivuihin. Omat suosikkini olivat kohteet 17, 29 ja 30.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...