Pin it

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kierros Kalliossa

Kuulas ja aurinkoinen päivä. Päivän ohjelmana oli Kallio-kierros. Tervetuloa mukaan!

Kierrokseni ensimmäinen pysähdyspaikka oli vaateliike Hilda Viola. Liikkeestä löytyy uutuuksia Pariisista sekä lähes käyttämättömiä naisten vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita. Valikoima vaihtuu päivittäin, joten liikkeessä kannattaa vierailla usein. Riski on vaan suuri, että jotain tarttuu aina mukaan. Aivan ihastuttava paikka. 

Vaateostosten jälkeen oli aika suunnata tavarapaljouden luvattuun maahan. Wanha Kaarle on tutustumisen arvoinen paikka. Hyllyt notkuvat lasitavaraa, astitoita, ruokailuvälineiä, purkkeja, huonekaluja, vanhoja leluja, lamppuja jne. Valikoima on todella runsas. Erikoisen paikasta tosin tekee se, että tuotteilla ei ole hintoja näkyvillä. Mutta jos hyväksyy sen, että hinta määräytyy pärstäkertoimen mukaan, kannattaa liikkeeseen piipahtaa aistimaan liikkeen persoonallisesta tunnelmasta.

Uusin tuttavuus oli Kallion Retro. Liike on erikoistunut audiotavaraan, mutta valikoimasta löytyy kaikkea muutakin kivaa. Ilokseni totesin, että liikkeessä oli paljon kivoja vanhoja lamppuja. Taisi yksi tarttua mukaankin. Naapurissa on liike nimeltään Linjakas Kallio. Olisin mielelläni siellä poikennut, jos se olisi vaan ollut auki. 

Oiva löytöpaikka Kallion sydämessä on Oivan kirppis. Täällä tulee piipahdettua vähän väliä tsekkaamassa, josko valikoimiin olisi tullut jotakin uutta. Kyseessä on itsepalvelukirppis, ja laajasta valikoimasta löytyy astioita, huonekaluja, vaatteita, tauluja jne. Rento paikka. Ja jos kiertelyyn kaipaa taukoa, kannattaa piipahtaa kirppiksen yläpuolella sijaitsevassa legendaarisessa paikassa. Kyseessä on Ravintola Oiva, jossa voit nauttia juomaa, ruokaa ja laulaa äänesi käheäksi. Nykyään Oivassa on sunnuntaisin myös brunssi. Sitä pitää ehdottomasti käydä testaamassa.

Kierroksen kruunasi aina yhtä ihana Hakaniemen Kauppahalli. Täältä löytää herkut ruokapöytään, nauttii päiväkahvit tai lounaan ja tekee jos jonkinlaisia löytöjä hallin kymmenissä erikoisliikkeissä. Tunnelma on ainutlaatuinen. Paikka on kerrassaan hurmaava. Hallissa voisi viettää koko päivän. 

Jykevän upea Kallion kirkko.

Vihdoinkin löysin kirjoja, joissa on vanhoja kuvia Kalliosta. Kortit laitan ehkä seinälle kehyksiin (tätä ideaa täytyy tosin vielä jumpata).
Ihastuin ensi silmäyksellä Marimekon Siirtolapuutarha-kankaaseen, joista on kuvia alla. Vihertävän sävyinen oli valitettavasti Hakaniemen liikkeestä loppu, ja oikeastaan senpä vuoksi harkintalistalle pääsi myös vasemmanpuoleinen kirjavampi kangas. Todennäköisesti valinta kallistuu kuitenkin tuohon vihertävän sävyiseen. Sarjasta löytyi myös lautasliinat ja ostoslistalle jäi kännykän kuoret!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...