Pin it

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Väriä mökin pintaan

Onneksi mökkikausi on nyt polkaistu käyntiin, sillä mielen on totaalisesti vallannut jos jonkinlaiset mökkiprojektit. Pitää päästä toteuttamaan, nyt ja mieluummin heti :D Yksi näistä "pienistä" projekteista liittyy mökin ulkomaalaukseen. Ai että, kyllä kovasti kutkuttaisikin. Ikinä en ole taloa maalannut, mutta mitäpä siitä. Haasteita pitää ottaa vastaan.

Toiveena olisi, että mökki saisi jonain päivänä pintaansa tummanharmaan tai jopa liki mustan pinnan (toivekuvat yllä napattu Pinterestistä). Ikkunanpuitteet saa olla edelleen valkoiset, kuten ne on tälläkin hetkellä. Ja jotta kokonaisuus olisi harmoninen, pitää sokkelillekin löytää sopiva sävy. Tontilla on yhteensä neljä rakennusta, joten tottakai haaveissa on, että kaikissa tönöissä olisi sitten joskus pinnallaan samat sävyt.

Projektin edistämistä pohtiessa osui sopivasti silmiin Tikkurilan ColorUP! -värisuunnitteluohjelma, jota Tikkurila mainostaa Facebook-sivuillaan (tällä hetkellä ohjelma on tosin vielä beta-versio). Ohjelmasta sanotaan, että se auttaa valitsemaan Tikkurilan värikartoista kohteeseen sopivan sävyn. Sävyjä voi kokeilla valmiisiin kohdekuviin tai ohjelmaan voi ladata oman kuvan. Ja lisäksi ohjelmalla voi helposti jakaa suosikkisävyt ja tehdyt värisuunnitelmat. Kuulosti sen verran hyvältä, että päätin testata ohjelmaa.

Jeps, tästä lähdettiin liikkeelle. Siinä se on, koko komeudessaan. Meitin mökki. Rappuset vinksinvonksin ja sokkelin maali melkoisen huonossa kunnossa. Itse ulkoverhoilu on kyllä yllättävän hyvässä kunnossa. Päätin ladata ohjelmaan kuvan meidän mökistä, koska halusin nähdä maalisävyt juuri siinä kohteessa, mihin ne olisivat tulossakin. 


Sitten ryhdyin tuumasta toimeen, tutkimaan ja kokeilemaan ohjelmaa. Ohjelmassa voi valita maalattavat alueet ja nimetä ne. Maalattavat alueet voi maalata siveltimellä tai valitsemalla haluamansa alueen. Päädyin kokeilemaan molempia ja ehkä tuo alueen rajaus oli lopulta siistein ja helpoin. Ohjelma näyttää valinnoissa viimeksi käytetyt sävyt ja antaa vinkkejä yhteensopivista sävyistä. Kuvat voi ladata koneelle tai jakaa haluamassaan palvelussa, kuten Facebookissa. Mä latasin kuvat vain koneelle.

Valitsin pintaan mahdollisimman tumman sävyn Puutalot-sävykartasta. Olisin toivonut löytäväni vieläkin tummemman (mustemman) sävyn, mutta kyllä saatavilla vaihtoehdoillakin pääsin vauhtiin. Nämä kaksi näyttivät mun silmiin parhaimmilta. Toivekuvat on huomattavasti tummempia, mutta ajatus on sinnepäin. Mitäs sanotte? Voisiko näistä olla jompikumpi se juttu?

Peukutan kyllä ohjelmaa, sillä saa hyvin testattua omia ajatuksia/toiveita ja niiden toimivuutta. Toivottavasti ohjelma tulee tuotantoon. Tällaisissa mietteissä ja tunnelmissa keskiviikkoiltana :)

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, vaalealla sokkelilla varsinkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Vaalea voisi olla tosiaan parempi, että tulee vähän kontrastia. Eikun maalaamaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...