Pin it

lauantai 3. tammikuuta 2015

Verhotanko ja vanhan talon seinät

Niin siinä kävi, että makuuhuoneen verhotanko otti ja putosi seinältä alas. Viime vuoden viimeisten päivien kunniaksi. Näitä pieniä arjen puhdetöitä, jotka niin mielellään jättäisi tekemättä. Mutta ei auttanut kuin ryhtyä tuumasta toimeen. Kävin paikallisessa rautakaupassa kysymässä, että mikä olisi paras tapa moukaroida verhotanko seinään kiinni. Se, miksi tästä nyt tällä lailla kohkaan on se, että vanhoissa taloissa kuten meidän talossa (meidän talo on rakennettu 1939) seinät tuppaa olemaan laatua - noh, sanotaan nyt suoraan - kanankakkaa. On siis täysi arvoitus, saako seinään porattua siistin reiän vai tuleeko sieltä koko seinä kerralla alas. Edelliset asukkaat olivat tehneet verhotangolle pienet reiät (varmaankin edellä kertomastani johtuen), joten päätettiin mennä niillä. Apuvälineeksi haettiin tököttiä rautakaupasta - oli kuulemma testattua tavaraa.

Tältä näyttää makuuhuone ilman verhoja.


Ja tältä verhojen kanssa. Vaikka huone on valoisa ilman verhoja, kyllä mä noi verhot kuitenkin tykkään pitää paikoillaan. Ja ihan käytännöllisetkin ne on - pimentää ja vaimentaa kadun ääniä.
Sitten muutama vinkki siitä tökötistä (kuva tuossa alla), jos vaikka kohtaisit samanlaisia puhdetöitä. Paketti pitää sisällään kaksi putkiloa, joiden sisältö sekoitetaan keskenään. Sekoita vaan sen verran ainetta, kun tarvitset juuri heti. Aine kuivuu nimittäin todella nopeasti (paketissa mainitaan 5 minuuttia, mutta mun mielestä aika oli lyhyempi - kokonaiskuivumisaika on noin 10 - 30 minuuttia). Me tungettiin ainetta reikään ennen proppua, kastettiin proppu vielä aineeseen ja sitten nopea verhotangon pidikkeen ruuvaus seinään. Ihan oli näkemisen arvoista touhua meikäläisten meininki. Mutta onnistuttiin ja se on pääasia. Niin ja sitten se haju, on muuten aika töpäkkä. Kannattaa siis tuulettaa hyvin. 

Nähtäväksi jää, miten hyvin verhotanko pysyy paikoillaan. Vaikutti ainakin melko tukevalta, joten odotukset ovat suuret. Pidetään peukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...