Pin it

lauantai 29. marraskuuta 2014

Stailausprojekti: kohteena keittiö

Tästä se lähtee - stailauskohteen esittely. Aloitetaan esittely keittiöstä.

Saimme stailauskoulutuksessa tehtäväksi stailata myytävänä olevan asunnon keittiön. Kolmen innokkaan naisen ryhmänä syöksyimme projektimme kimppuun, ja laadimme stailaussuunnitelman nähtyämme kohteen. Suunnitelmaan kuului pinnat, kalusteet ja muut sisustustavarat, tarvikkeet, työjärjestys jne. Koko paketti siis. 

Asunnon kokonaispinta-ala oli reilut 70 m2 ja keittiö yhtä suurta tilaa (noin 15 m2, huoneen pituus noin 5 metriä ja huoneen leveys noin 3 metriä, korkeus noin 2,8 metriä). Keittiö yhdistyi suoraan eteiseen, ja eteisestä oli käynnit kahteen huoneeseen, kuten myös kylpyhuoneeseen. Kokonaisuus oli lähtökohdiltaan hyvin avara. Valoa tulvi sisään niin keittiön kuin muidenkin huoneiden ikkunoista (onhan kyseessä ns. läpitalon huoneisto). Seinät oli maalattu sinertävänharmaalla niin, että takaseinä oli raidoitettu. Keittiökaapisto oli siisti, mutta punainen taso jotenkin riiteli kokonaisuuden kanssa ja puinen hyllykkö teki siitä raskaan näköisen. 
Mitä sitten tehtiin?

Suoritimme maalausurakan - seinät maalattiin valkoisella (paperinvalkoinen) kolmeen kertaan ja huone raikastui silmissä. Nurkkaan maalattiin liitutaulumaalilla liitutaulun. Verhotangot otettiin pois. Keittiötaso ja puisen hyllykön kaksi laatikkoa päällystettiin mustalla sisustustarralla. Lamput oltaisiin haluttu vaihtaa, mutta se osoittautui aikatauluun nähden liian suureksi työksi (sähkötyöt jne.). Nykyisillä siis mentiin.

Huoneen keskikohta on iso valkoinen pöytä, wieniläistuolit ja iso matto. Seinälle laitettiin kaksi tauluhyllyä ja hyllyille muutama taulukehys. Pöytä katettiin neljälle ja ikkunalaudalle hankittiin hieman vihreää ja kynttilöitä. Keittiökaapisto ja -taso pidettiin simppelinä; vain kattila ja astianpesuaine rekvisiittana. Nurkkakaapin hyllyt päällystettiin tapetilla (kannattaa muuten suosia hyllypaperia mieluummin, tapetilla päällystäminen oli hieman iso urakka).

Huone rajattiin olohuoneesta tuoduilla kaapeilla ja niiden tausta tapetoitiin. Näiden kaappien taakse saatiin mukava lukunurkkaus. Budjetti oli kokonaisuudessaan tiukka - sisustuksessa käytettiin stailaajien (Stailia Design Oy) kalusteita sekä muutamia uusia tavaroita (Ikea, Asko).

Tämä kaikki tehtiin siis kahdessa päivässä. Sutinaa riitti, mutta olimme kaikki todella tyytyväisiä lopputulokseen. Saimme kuulla, että asunto oli mennyt kaupaksi heti ensimmäisen näytön jälkeen (oltuaan siis pitkään myynnissä ennen stailausta). Tervetuloa tutustumismatkalle uudistettuun keittiöön :)


Kuva Stailia Design Oy
Kuva Stailia Design Oy
Kuva Stailia Design Oy
Kuva Stailia Design Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...