Pin it

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kaunis Tammisaari

Olen aivan hullaantunut kauniiseen Tammisaareen. Täytyy tunnustaa, että vierailin ensimmäistä kertaa kaupungissa vasta vuosi sitten, mutta se olikin sitten menoa kerta heitolla, hurmaannuin heti. Vanha kaupunki vanhoine ihanan värisine puutaloineen, kapeine kujineen ja kaiken ihanuuden ympärillä meri. Ne ovat jotenkin lyömätön yhdistelmä. Voisin kierrellä kujilla loputtomiin. Kaupunkia tulikin ikuistettua kamerella kunnioitettavan paljon. Tervetuloa mukaan kaupunkikierrokselle vanhaan kaupunkiin. Lopussa vinkki majoituspaikasta ja löytöjä paikallisesta antiikkiliikkeestä.


Yövyimme kaupungissa, sillä halusimme nauttia kaupungin tunnelmasta hieman pidempään. Hotelliin emme halunneet, vaan valitsimme kotoisamman majoituspaikan. Yövyimme Alapihan Nahkurissa. Nahkurissa on huone, wc, suihku ja sauna. Nahkuria, kuten Alapihan muita huoneistoja, voi vuokrata joko yhdeksi yöksi tai pidemmäksi aikaa. Oikein miellyttävä ja viehättävä paikka aivan meren läheisyydessä. Unet maistuivat mukavan viileässä huoneessa mainiosti. Aamiainen rantakahvilassa kruunasi tunnelman.
Tammisaaressa käydessä kannattaa piipahtaa Talsin antiikkiliikkeessä, joka sijaitsee Tammisaaren keskustan kupeessa (tietä 25 hieman Hankoon päin, hyvä ohjeistus kyltein). Liikkeestä löytyy mm. erilaisia astioita, lasiesineitä, valaisimia, tekstiilejä ja huonekaluja. Tavaroita löytyy useasta eri rakennuksesta. Hintataso on mielestäni erittäin kohtuullinen ja tunnelma valloittavan rento. Kyytipojaksi tarjoillaan kahvia ja leivonnaisia. Tällä kertaa mukaani lähtivät messinkiset kynttilänjalat, joiden inspiraation lähteenä toimi majoituspaikassamme olleet vastaavanlaiset kynttilänjalat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...