Pin it

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Ruotsin tuliaisia

Kolmen päivän Ruotsin turnee on onnistuneesti takana. Kiersimme ristiin rastiin Uppsalaa ja Tukholmaa. Se, kuinka monta antiikkiliikkettä ja kirpputoria sitä tuli tarkastettua, jää mysteeriksi. Menin nimittäin laskuissa sekaisin. Lienee turha edes sanoa, kuinka paljon nautin. Olin suorastaan liekeissä. Vaikka mitä olisin voinut ostaa, mutta pysyin kuitenkin aisoissa. 

Tässä muutamia maistiaisia mukaan tarttuneista esineistä. Teak-aarteilleni omistan ihan oman jutun, ne ovat sen ansainneet.

Svenskt Tenn on ehdoton uusi suosikkini. Hurmaannuin eritoten tekstiileihin, joiden runsaat kuviot ja värit suorastaan vangitsevat katseen. Sisustustustalo Svenskt Tenn on perustettu vuonna 1924. Sen perustaja Estrid Ericson ja arkkitehti Josef Frank loivat yhdessä kokonaisen tyylisuunnan. Kannattaa tutustua sisustustalon kotisivuihin osoitteessa http://www.svenskttenn.se. Sisustalo on esitelty myös mm. Avotakan keräilynumerossa TALVI/2012.
Toinen uusi tuttavuus ja suosikki on Stig Lindberg. Lindberg (1916-1982) oli ruotsalainen keraamiikka-, lasi-, tekstiili- ja teollisuussuunnittelija sekä taidemaalari ja kuvittaja. Hänen tekstiileissään on myös voimakkaita värejä ja kuvioita. Tällä kertaa mukaan lähti kaikkien yllätykseksi vain pannunalunen, jossa on Lindbergin suunnittelema Melodi-kuvio.
Jäin toistaiseksi vielä haaveilemaan Svenskt Tennin ja Lindbergin tekstiileistä. Korvikkeeksi oli kuitenkin saatava jotakin kuviota ja väriä. Sitä löytyi tyynyn muodossa (Afroart), tosin värit ja kuviot ovat melkoisen maltillisia. Tyyny jää odottamaan seurakseen kavereita.
Mustan rinnalla raitojen kirkkaat värit korostuvat raikkaina.
Niinpä niin. Löytyihän matkalta kokoelmiin uusi purkkikin. Purkin pirteät värit hurmasivat. 
Kirpputoreille ja antiikkiliikkeisiin mennessä ei voi koskaan tietää, mitä kaikkea sitä loppujen lopuksi tarvitseekaan. Eipä ollut minullakaan aikaisemmin tietoa siitä, että olen vailla barometriä. Nyt sellainenkin siis löytyy. Hieno on.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...