Pin it

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kevätmessuilla osa 1

Kävin viime viikolla Kevätmessuilla. Mun pääasiallinen missio oli tutustua erilaisiin piharatkaisuihin ja kartoittaa pihasuunnittelua tarjoavat yritykset. Mökkipiha kun kaipaa kipeästi ammattilaisen apua. Ideoita löytyy vino pino omasta takaa, mutta haluan, että kokonaisuudesta tulee yhteneväinen ja harmoninen. Siinä kohti mulla ontuu pahasti. Mulla ei myöskään ole mitään hajua, millaiset kasvit sopivat mihinkin kohtaan pihaa. Ja miten niitä hoitaa (ajan saatossa olen lisäksi huomannut, että kasvit ei jostain syystä oikein tykkää musta - aina ne nuupahtaa). Joten näillä eväillä lähdin kierrokselle.

Yllä olevissa kuvissa esitellyssä pihassa on paljon elementtejä, joista tykkään: tummat rakennukset, puinen iso terassi, luonnonkiviä, liuskekiveä, kunttaa, havupuita ja istutuksia ruukuissa (myös yrttitarha on laitettu istutuslaatikkoon). Ulkovalot ja toi ulkotuli on myös aivan mahtavia. 

Mökkipiha istuu hyvin luonnon keskelle, vähän kuin piiloituu sinne. Iso tykkäys siitä. Piha on helppohoitoinen ja tää on meikäläisten perheessä ihan avainasia. Tykkään touhuta pihalla - raivata ja roudata hiki päässä - ja varmaan osaankin vaikka mitä pihahommia, kunhan saan hyvät ohjeet :)

Kyseisen mökkipihan on suunnitellut Eva Wuite (FourSeasons Oy). Kävin Evan messuosastolla ja tutustuin samaisella osastolla yritykseen nimeltä Garden Living Oy. Sain Mia Oksaselta erittäin hyvää palvelua ja niinpä kalenteriin on nyt merkattu pihakonsultointikäynti. Jes, mä niin odotan, että saan vinkkejä ja ideoita, mitä mökkipihalle voisi tehdä. Kovasti varoittelin, että tekemistä kyllä riittää....

Messut olivat siis itselle oikein onnistuneet, pihan osalta missio kun tuli saavutettua. Vastaan tuli myös muutamia uusia tuttavuuksia yritysten ja tuotteiden merkeissä - kirjoittelen niistä toisen jutun tässä mahdollisimman pian. Sain myös vinkkejä talon maalaukseen Tikkurilan messuosastolta. Nyt on siis maalivinkitkin takataskussa, jos kesän aikana sattuu maalauskärpänen puraisemaan (pitäis varmaan kyllä miettiä, mitä kaikkea sitä on realistista yhden kesän aikana tehdä, kun kunnostusinto on ajatuksissa ja jo vähän piirustusten muodossa levinnyt myös mökin sisätiloihin :D).

Niin että, jos en ole vielä sanonut, että odotan kevättä, niin sanotaan nyt varmuuden vuoksi vielä kerran: odotan kevättä, tule jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...