Pin it

tiistai 12. tammikuuta 2016

Muistoissa kuusipuu
Joulusta tai joulukuusesta ajattelin muutaman sanasen sanoa, vaikka joulu nyt jo menikin. Mutta koska olen (edelleen) niin tohkeissani ennen joulua vallinneesta tee se itse -meiningistä, kirjoitan tämän jutun. Sain tänä jouluna nimittäin innon tehdä itse joulukuusen koristeet. Mulla oli selkeä visio siitä, mitä haluan. Kuusen koristelussa olisi teemana vihreä (aika yllättävää) ja valkoinen höystettynä ripauksella hopeaa ja kultaa. Voisi sanoa, että väreihin hullaantuneelta kovinkin hillitty visio ja suunnitelma.

Sitä kohti kuitenkin etenin ponnekkaasti. Tein kahdenlaisia koristeita - toiset Fimo-massasta "leipoen" ja toiset vanhoista kuusenkoristeista tuunaten. Massan kanssa mulla kävi vähän ohrasesti, sillä olin vahingossa ostanut savenväristä massaa. Mutta ei hätä ollut sennäköinen, maalilla siitä selvisi. Meni vaan vähän enemmän aikaa (ja sitähän tietty ennen joulua yleensä löytyy ;).

Sydän- ja tähtikoristeet

Ohjeet
 1. Kaulitse massa ohueksi levyksi ja tee haluamillasi muoteilla kuviot.
 2. Tee reikä ripustusnarua varten ja painele esim. Kastehelmi-kipolla kuviot koristeen pintaan. 
 3. Anna massan kuivua huoneenlämmössä. Massa kovettuu itsestään noin vuorokaudessa kahdessa. 
 4. Maalaa koristeet. Mun tapauksessa jouduin siis maalaamaan nämä vielä valkoisella askartelumaalilla pariin kertaan. Maalia sattui onneksi löytymään kaapin perukoilta. Jos massa on oikean väristä, ei tätä vaihetta siis tarvita.
 5. Laita koristeisiin ripustusnarut. Mä käytin ripustusnaruna ohutta juuttinarua.
 6. Valmis. 

Pallokoristeet
Ohjeet
 1. Maalaa vanhat koristepallot esim. kalustemaalilla. Jos maalia on tarpeeksi, kannattaa pallot kastaa maaliin. Mulla ei ollut maalia niin paljon, joten pensselillä sudin ja sain kyllä aikaiseksi muutamat valumat, mutta ei se loppujen lopuksi haitannut. 
 2. Anna pallojen kuivua rauhassa - huom. palloille kannattaa etukäteen virittää paikat, jossa ne voi vapaasti kuivua osumatta mihinkään. Mulla palloja roikkui mm. pyykinkuivaustelineestä.
 3. Maalaa pallot tarpeen mukaan toiseen kertaan. Mä maalasin pallot toisen kerran samaisella askartelumaalilla kuin massasta tehdyt koristeetkin. 
 4. Liimaa koristenauhaa pallojen ympärille. Mulla oli selkeä visio pitsistä pallojen ympärillä ja sitä onneksi löysinkin. Löysin myös kultaista koristenauhaa, joten osaan tuli sitten sitä. 
 5. Valmis.

4 kommenttia:

 1. Kauniit koristeet ja kauni itse kuusi...tasainen ja tuuhea..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuusi oli kauniin tuuhea ja tuoksui ihanasti.

   Poista
 2. Ihania askarteluja! Joulupallojen maalaus olisi varmaan oivallista tehdä keskellä kesää kauniilla kelillä pihamaalla jonkun suojaisan katoksen alla. Täytynee laittaa muistuus, että muuntaa ne ullakolta löytyvät menneen ajan pallot uutukaisiksi. Fimomassailukin voisi olla kivaa puuhaa ulkosalla. Mutta ai niin, roskat. Kiitos inspiraatiosta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Maalaus olisi ollut helpompaa, jos maalia olisi ollut enemmän. Ja näitä koristeita voisi tehdä vaikka kuinka paljon, kun vauhtiin pääsi :) Kivaa päivää!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...