Pin it

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Suunnittelun pyörteissä - suunnittelutehtävän lopputulos

Kerroin tuossa jokunen aika sitten suunnittelutehtävästä, jonka sisustuskurssilla saimme. Löydät alkutilanteen ja ohjeistuksen tehtävään täältä, klik. Kyllä mä pyörittelin pohjakuvaa ja raapustelin todella monet versiot pohjakuvasta. Tiesin, että kyllä se sieltä löytyy, se lopullinen versio, mutta meinasi silti välillä usko loppua. Miten saan toiminnallisuudet rakennettua, mikä on järkevä huonejärjestys, mitenpäin ovet aukeavat, onko kulkuväylillä tarpeeksi tilaa, miten ilmansuunnat vaikuttavat sisustukseen jnejne.

Kun kaikki oli valmista, kävimme opettajan johdolla suunnitelmat vuorotellen läpi. Oli kyllä aivan mahtava nähdä, että jokaisella oli ihan erilainen lopputulos. Luovia ja kerrassaan loistavia, hyvä me! Tässä mun lopputulos.


Kaikki lähti siitä, että loin talolle tarinan: Talossa asuu kolmihenkinen perhe – äiti, isä ja 2-vuotias taapero. Talon koko on 70 m2 ja se muodostuu kahdesta makuuhuoneesta, keittiöstä, olohuoneesta ja kylpyhuoneesta. Keittiöstä on kulku suurelle terassille. Perheelle on tärkeää huoleton ja rento yhdessäolo. Perheestä on mukava kutsua ystäviä viettämään iltaa, vaikkei kokkaaminen olekaan kummankaan vanhemman suurimpia intohimoja. Astioiden kerääminen on vanhempien intohimo, joten tälle harrastukselle täytyy keittiöstä löytyä tilaa. Perheen sisustustyyli on ajaton ja skandinaavinen, jota höystetään huumorilla. Väriä pitää olla, mutta hillitysti. Sisustuksen pohjana toimii vaaleat sävyt, puu ja yksittäiset väriläikät. Design ja 60-luku on lähellä pariskunnan sydäntä.

Keittiö sijoittuu - voisi sanoa, että mielenkiintoisestikin - käytävälle. Ikkunaratkaisuilla haen kuitenkin valoisuutta muuten melko pimeäksi jäävään tilaan (lastenhuoneen ovi on lähes aina auki, joten valoa tulee sitä kautta kuten myös keittiössä olevasta ikkunasta). Keittiöstä näkee pihalle ja lastenhuone on lähellä (se on sitten toinen juttu, pysyykö ne lelut lastenhuoneessa - tuskin :) Keittiö sijoittui lopulta käytävälle myös siksi, että halusin yhtenäisen olohuoneen ja ruokailutilan, plus että ruokakasseja ei tarvitse roudata koko kämpän läpi (jos siis keittiö olisi ollut ns. syvemmällä talossa). Ja lisäksi halusin terassin talon eteläpuolelle. Ruokailutilassa ja olohuoneessa on isot ikkunat valoisuutta ja avaruutta tuomassa. Kylpyhuone on heti ulko-oven lähettyvillä ja säilytystilaa löytyy myös vaatehuoneen muodossa vanhempien makuuhuoneesta.

Lopuksi vielä muutama inspiraatiokuva hakemastani sisustustyylistä.

Voin sanoa, että suunnittelu oli kivaa, vaikkakin myös haastaavaa. Tällä hetkellä suunnittelun alla on 1800-luvun hirsitalon iso tupakeittiö. Katsotaan, mitä siitä sitten tulee :)

Sisustusideat kuvasta: isot ikkunat, värikäs matto, teak, metallikaappi, tuolit, sisustusjutut (kuten valokirjain sekä lukuisat taulut ja niiden sijoittelu).
Kuva Deco 1/2015

Sisutusideat kuvasta: mattamusta keittiö, tuolit ja pöytä (eriparia on se juttu), matto, valaisin.
Kuva Deco 1/2015

Sisustusideat kuvasta: lautalattia (saatta olla jopa lankkulattia), musta keittiö, tuolit, valaisin.
Kuva Pinterest

Sisustusideat kuvasta: kello, juliste ja vihreä tuoli.
Kuva Deco 1/2015
Sisustusideat kuvasta: tyylien sekoittaminen, levollinen värimaailma.
Kuva Pinterest

Sisustusideat kuvasta: värikäs kuviollinen tapetti, leikkisyys ja raikkaus.
Kuva Pinterest

Sisustusideat kuvasta: mustavalkoisuus, tummahko puu, kuusikulmainen laatta, iso peili.
Kuva Pinterest

Sisustusideat kuvasta: kuviollinen tapetti, peili, värikäs matto, teakpöytä.
Kuva Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...