Pin it

tiistai 10. helmikuuta 2015

Suunnittelun pyörteissä

Kodin kaikki tasot alkaa kohta olla täytetty lehtiöillä, vihkoilla, lehdillä, kirjoilla, kynillä, viivoittimilla jne. Olen siis luovasti levittänyt opiskelujuttuni ympäri huushollia :) Ei kovin esteettistä, pakko myöntää, mutta yllättävän toimivaa. 

Työn alla oleva opiskelutehtävä liittyy mittasuhteisiin ja tilan jäsentelyyn. Saimme viikko sitten tehtäväksi suunnitella tilaohjelma annettuun omakotitalon pohjakuvaan (mittakaava 1:50). Tehtäväksianto kuului seuraavasti. Omakotitalo on kooltaan 70 m2 ja se on yksikerroksinen. Pääsisäänkäynti on määrätty. Talossa tulee olla keittiö (ja mahdollinen ruokatila), olohuone, kaksi makuuhuonetta, kylpyhuone (sisältää wc-tilat), eteinen, mahdollisesti vaatehuone ja toinen sisäänkäynti. Tehtävässä tulee pohtia myös erilaisten tilojen ja toimintojen vaatiman tilan määrä, kulkuväylät sekä huonejärjestys. Nämä olivat raamit, josta lähdin liikkeelle. Työvälineinä mulla on ollut skissipaperia, lyijykynä, skaalaviivain ja erilaisia tusseja. Innokkaasti olen heilunut myös mittanauhan kanssa, jotta olen päässyt testaamaan mittoja ihan luonnossa enkä vain paperilla.


Lähdin siitä liikkeelle, että loin talolle ja sen asukkaille oman tarinan. Tein erinäisiä suunnitelmia minikoossa paperille, ja hylkäsin niistä ties kuinka monta kunnes aloin olla edes hieman tyytyväinen. Tällä hetkellä työstössä on talo, jossa asuu pariskunta parivuotiaan lapsen kanssa. Olen luonnostellut pohjan (tai itse asiassa kaksi) ja pohtinut niin talon yleisilmettä kuin jokaisen huoneen sisustusta tarkemmalla tasolla.  

Ja kun vauhtiin olen päässyt, niin tarkoitus olisi tehdä vielä toinen (tai siis kolmas/neljäs) talopohja, jossa asukkaina olisi vanhempi pariskunta. Huoneratkaisut ja tyyli tulee olemaan täysin erilaiset.

Vähänkö tykkään tästä. Lopputulosta odotellessa :)

PS. Vinkki! Olen käyttänyt suunnittelussa apuna mittakaavaan leikattuja "huonekaluja" (katso kaksi alinta kuvaa). Niitä on helppo sitten pyöritellä tilassa ja katsoa, mitä kaikkea tilaan oikeasti mahtuu.


4 kommenttia:

 1. Unelmahommia! Oot onnenpekka!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Moikka,

  Pääsin vihdoin vierailemaan blogiisi ja hymyilin nähdessäni tän teidän ryhmän tehtävänannon, joka meille annettiin noin vuosi sitten :) Oma piirrokseni löytyy täältä: http://elengiina.vuodatus.net/lue/2014/02/tyhjan-paperin-kammo

  Kiva blogi sinulla ja paljon monipuolisia juttuja!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :)

  Tuo tehtävä oli kyllä hauska ja varsin opettavainen. Mitä mahtuu minnekin ja toimiiko sisustus ylipäänsä suunnitellulla tavalla. Täytyykin tehdä toinen juttu vielä omasta lopputuloksesta :)

  Aurinkoista maanantaita!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...