Pin it

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Talokierroksella: pikkuvessa




Keltaisen talon keskikerroksen turnee alkaa olla loppusuoralla - enää on pikkuvessa ja kuisti esittelemättä. Ja tällä kertaa se ois vessan vuoro. 

Wc on pieni, joten sen kuvaaminenkin oli hienoinen haaste. Varmaan kuvista saa kuitenkin ideasta kiinni. Wc on kapea ja siellä on lähinnä pönttö ja lavuaari. Tosin säilytystilaa on täälläkin paljon - on hyllyt sekä oikealla takanurkassa taso ja syvennys. Katto on vino, kun wc sijaitsee osaksi yläkertaan vievien portaiden alla.

Pinnat on maalattu haalean keltaisiksi ja lattiassa on muovimatto. Tässä tilassa ehdotonta plussaa on katto - se on sitä vanhanajan paneelia. Pönttö on suhteellisen uusi, mutta muu sitten vähän vanhempaa kalustoa. Lavuaarin takana on samaa ruskeaa laattaa, jota on mm. alakerran pesutiloissa. Pesutiloissa laatta näyttää itse asiassa kivan retrolta, mutta jotenkin tässä pikkuvessassa vähän synkältä. Valaisin on sellainen loisteputki ja siihen on yhdistetty peili hyllyllä.





Suunnitelmia?

No onhan niitä. Itse asiassa vähän on jo menty eteenkin päin. Hyllyt vasemmalta seinältä on purettu pois ja oikealla nurkan takana olevaa syvennystä siivottu. Syvennyksessä oli ennen verho, mutta nyt siinä on kaksi isoa mustaa laatikkoa, jotka kätkee sisäänsä kätevästi puhdistusaineet ja vessapaperit. Lattialle on tullut musta matto ja pitkään haaveissa ollut Missonin pyyhekin raaskittu ostaa (oli Habitare messuilla -50% alennuksessa, muuten odottaisi kyllä edelleenkin siellä haaveosastolla).

Valkoista olin ajatellut maaliksi, sitä paperin sävyä, joka odottaa purkissa. Viime juttuuni sain hyvän vinkin maalista - täytyykin vähän tarkemmin vielä miettiä, mitä maalia seiniin loppupeleissä laittaa. Vasemmalle seinälle tai takaseinälle tulee tehosteseinä, mutta sen väri on hakusessa. Jotain pirteää haluaisin, jotta pieni kapea tila pysyisi mahdollisimman valoisana, mutta olisi toisaalta myös eloisa. Punainen? Oranssi? Eteiseen tulee näillä näkymin vihreää, joten haluan, että sävyt keskustelee keskenään hyvässä sovussa. Tosin kirjoitan tähän ihan pienellä vaan, vähän silleen salaa, että värisävyt huoneiden välissä on kyllä ehtinyt heittää jo vähän volttia. Että mikä lie sitten lopputulos :D

Laatat pitäisi fiksata. Paitsi siinä tapauksessa, että ne alkaisi maalauksen jälkeen näyttää kivan retroilta. Yhtä Bouboukin laattatarraa olen fiilistellyt (sellainen retropunainen, näkyy alla olevassa kuvassa). Tuolla Bouboukin sivulla on musta älyttömän hienoja laattatarroja, käy ihmeessä tutkailemassa. Ihan halpoja ne ei ole ja mä tuskin löydän tohon laattamalliin sopivaa tarraa, joten se idea saattaa kaatua siihen.

Mitäs muuta. Oikealla olevalle tasolle pitää tehdä jotain. Ehkä muovimatto lähtee tason päältä pois, hope so, ja siihen sitten joku siisti levy päälle (jos se sitä vaatii). Lattia jää tässä vaiheessa tuollaiseksi, listat ajattelin uusia. Tai onhan toi vanha värikin ihan kiva ;) Peili/valaisinsysteemin tilalle suunnittelin sellaista retropeiliä hyllyllä (MK63) tai erillistä vanhaa peiliä. Vanha posliinivalaisin ja uusi käsisuihku löytyy jo, ne odottaa vain asennusta. Allaskaappikin olis kiva. Sen voisi tehdä jostain vanhasta pienestä lipastosta. Lavuaarin eteen vois myös laittaa jonkin verhon, mutta se ei nyt ehkä ihan ole sitä tyyliä, joka mulla on mielessä.

Ajatuksia siis on, mutta ne odottaa vielä jalostumistaan. Pyörivät silleen villisti päässä odottaen, että ne loksahtaa paikoilleen. Reseptinä: vaaleutta ja väriä, vanhaa ja uutta sekä ripaus leikkisyyttä.

Mukavaa sunnuntaita :)

Kuvat Pinterest, Missoni ja Boubouki.

3 kommenttia:

 1. Voi, teidän pikkuvessa näyttää suorastaan ihastuttavalta verrattuna meidän pikkuvessaan :D En ole vielä ehtinyt kameran kanssa sinne asti; mutta esimakuna voin kertoa seinien olevan likaista valkoista lasikuitutapettia ja paperitelineen ym wc-kalusteiden olevan vaaleanpunaista muovia <3 Olen myös mietiskellyt, että mikä mahtaisi olla kiva väritys minikokoiseen vessaan, mutten oikein ole vielä keksinyt. Joku pirteä tietty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. www.lily.fi/blogit/inkaliljoja

   Poista
  2. Vanhoissa taloissa on kyllä tunnelmaa ja löytyy sisustuksessa jos jonkinlaista tyyliä. Mutta musta se on just parasta, kaikki on vähän vinksallaan. Itselläkin on jotenkin helpompi olla, kun kaikki ei ole niin justiinsa :D Kerrohan sit, mihin väriin päädyit. Musta tuntuu, että mun suunnitelmat muuttuu koko ajan. Värit ja kuviot vaan viuhuu päässä, hih, mutta kyllä ne suunnitelmat vielä loksahtaa paikalleen, uskon niin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...