Pin it

lauantai 5. syyskuuta 2015

Keltaisen talon tunnelmaa


Taloon tutustuminen. Ohjelmassa numerolla yksi.

Keltainen rintamamiestalomme on toiminut kolmen sukupolven kotina ja kesäkotina sen rakentamisvuodesta lähtien. Isoisä ja isä (silloin 19 vuotta) rakensivat talon vuonna 1949. Niin sitä ennen, rakennettiin itse, osattiin taitoja nuoresta pitäen. On kyllä suuri kunnioitus näitä taitoja kohtaan.

Talossa on kolme kerrosta: yläkerrassa on kaksi huonetta ja wc, keskikerroksessa on tupakeittiö, olohuone, makuuhuone ja wc ja kellarissa on sauna ja pesutilat. Talossa on asunut isovanhemmat ja isä perheineen - jonkin aikaa niinkin, että isovanhemmat yläkerrassa ja isä perheineen alakerrassa. Sittemmin talon isännän ja emännän paikan ovat ottaneet isä ja hänen vaimonsa. Jokainen heidän kolmesta lapsestaan on asunut ja myöhemmin lomaillut talossa. Suvulla on siis pitkä historia talossa. On mahtavaa tuntea talon historiaa  - se antaa talolle tarinan. Talossa on vahvasti aistittavissa lämpö ja sydämellinen tunnelma. Talo on ollut omistajilleen hyvin rakas ja talosta on pidetty hyvää huolta. Voin vaan kuvitella sitä talosta luopumisen tuomaa haikeuden määrää. Mutta minä lupaan pitää talosta hyvää huolta. Vaalia ja rakastaa. Huoltaa tarmolla, mutta hellästi. 

Minun tapani tutustua taloon on siivoaminen. Olen siis siivonnut (paitsi täällä oli kyllä aivan uskomattoman siistiä, että ei kyllä olisi tarvinnut). Siivoaminen on kuitenkin minun tapani tutustua taloon. Pääsen lähellä jokaista kulmaa ja koloa. Moikkailen seiniä ja taputtelen lattioita. Kuuntelen talon ääniä. Haluan, että löydämme yhteisen sävelen - alamme hengittää samaan tahtiin. Tuntuu, että talolla on minulle paljon kerrottavaa, ja minä haluan kuunnella. Etten rynni vauhdilla sisään julistaen "tässä mä nyt oon". Rauhassa tutustumme toisiimme. 

Nyt mä pötkötän sohvalla ja nautin "ei niin terveellistä" iltapalaa (suklaata!!!). Saimme villasukat tuparilahjaksi edellisiltä omistajilta - minusta aivan ihanan kaunis ele. Villasukat jalassa ja teekuppi kädessä toivottelen sinulle hyvää viikonloppua :)


6 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää ja voi miten kaunis ele edelliseltä asukkaalta. Ihania hetkiä sinne niin 😊

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos Miia :) Uskomaton tunne, miten talossa on heti alusta asti ollut todella hyvä olla - jotenkin tuttu, niin kuin olisin aina ollut täällä.

  VastaaPoista
 3. Onnen onnen omenoita
  Menestyksen mansikoita
  Ilopäivien ihmeitä noita


  VastaaPoista
 4. Huikean kauniit sukat sait lahjaksi! Lämpimiä teehetkiä! Tuija

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tuija ja Irmastiina <3 Sukat on todella hienot ja ihan mun näköiset :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...