Pin it

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Mystinen (?) kultivaattori


Tässä se nyt on - mun kultivaattori :) Tuttavallisesti kutsun häntä kyllä möyhentimeksi. Ostin vempaimen Turun maalaismarkkinoilta jokunen viikko sitten. Voin muuten sanoa, että oli äärimmäisen kätevää ostaa se kesken kaupunkishoppailun. Herätin selkeästi jonkinsortin hilpeyttä ympärilleni, kun raahasin härpäkettä kainalossani ja kävi se kantaminenkin jo jossain vaiheessa hermon päälle :D No mutta, itse asiaan. Tämä vehje on yhdistetty maan möyhentäjä ja rikkakasvien poistaja. Se on ergonomisesti suunniteltu niin, että asento pysyy töitä tehdessä mahdollisimman hyvänä. Tämä onkin mulle tärkeää, kun onnistun kipeyttämään selkäni vähän liiankin herkästi.

Vempain toimii niin, että teräosa tökätään maahan ja kädensijoista käännetään kerran tai pari. Pari kertaa vastaa parhaiten todellisuutta ja voimaakin saa ihan reippaasti käyttää. Tai se tottakai riippuu maastosta. Jäljelle jäi (tässä tapauksessa) ruohotuppo ja kuoppa maassa.



Tarkoitus oli nimenomaan poistaa mökin rinteestä ruohotuppoja. Mua kertakaikkiaan raivostuttaa, kun pitkät heinät heiluu rinteessä kesän puolesta välistä lähtien. Niitä olen sitten keräillyt sananjalkojen keskeltä, joita rinteessä kasvaa suht tiheästi. Ruohoista/heinistä kyllä tykkään - nimittäin siinä muodossa, kun ne tällä hetkellä on muodissa eli siististä purkkeihin laitettuna :) Pitää jatkaa vielä puuhastelua, sillä kuten kuvasta näkyy, hommaa riittää vielä. Haluaisin, että rinteessä olisi lopulta vain varpuja ja sananjalat saa siinä kans kasvaa. Mutta vempain siis toimii ja puuha on kaiken lisäksi hyvää liikuntaa (tällä verukkeella yritin kaupata työvuoroa miehellekin :D).

Lisätietoja kultivaattorista löydät täältä, klik.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...