Pin it

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Pihasuunnittelua


Kevät tulla kohisee. Näin olen päättänyt ja näyttää tuo sää ulos katsottaessa ainakin silloin tällöin lupaavan sinne suuntaan. Viikonloppuna sää ei vielä ollut kovin keväinen (kuten yllä näkyy), mutta piipahdettiin kuitenkin mökillä katsomassa, että kaikki on kunnossa. Ja olihan siellä, omalla tontilla nimittäin. Koettiin kuitenkin yllätyksiä tontille saavuttaessa, kun huomattiin, että naapuri oli kaatanut puita tontiltaan. Metsänhoitoa, ymmärrän, mutta tämä johti siihen, että meidän tontille näkee nyt kovin avoimesti. Ja hei, mökillä pitäisi saada olla vähän niin kuin piilossa ja haahuilla pihalla vaikka pelkät kalsarit jalassa, eikös. Sellainen on ainakin meikäläisen toive. No ei auta, tätä toivetta on nyt hieman hankaloitettu. Alkujärkytyksestä toivuttua päätin, että hätä ei ole tämännäköinen. Nythän on sitten mitä loistavin aika aloittaa pihasuunnittelu! 

Jepjep, helpommin sanottu kuin tehty. Mun pihasuunnittelutaidot eivät ole ihan kohdillaan, tunnustan. Mun pää kyllä pursuaa ideoita - marjapensaita, ehkä pieni kasvimaa, kahvittelualue, portaat rantaan, pensasaita, polkuja, laatoitusta, pihan raivausta (tarvetta siis omallakin tontilla ;), ulkotuli, rannan hyötykäyttö.... puuh, onhan näitä. Mutta miten saada kokonaisuudesta toimiva ja harmoninen. Miten yhdistää erilaisia materiaaleja ja kasveja, että kokonaisuudesta tulee silmiä hivelevä. Siinäpä pulma.

Mutta hei, sitten keksin, onneksi Messukeskuksessa järjestetään Kevätmessut 26.-29.3. Lähden sinne intoa puhkuen hakemaan ideoita. Ja sitä ennen nettiin etsimään tunnelmakuvia ja kirjaamaan kaikki toiveet ylös. Muutamat ideat jo laitoinkin tuohon alle. Hyvä tästä tulee, pitäkää peukkuja :)

Kevään odotusta!

PS. Linkin takaa löytyy video yhdenlaisten puutarhapenkkien tekoon.Kuvat Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...