Pin it

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Keittiötason uusi elämä

Mitäpä sanotte tästä? Me stailauskurssilaiset ainakin hehkutimme lopputulosta kerta toisensa jälkeen.

Kaikki lähti siitä, kun saimme stailauskoulutuksessa tehtäväksi stailata myytävänä olevan asunnon keittiön. Laadimme stailaussuunnitelman nähtyämme kohteen. Suunnitelmaan kuului pinnat, kalusteet ja muut sisustustavarat, tarvikkeet, työjärjestys jne. Koko paketti. Osa suunnitelmaamme oli laittaa keittiöntaso (punainen laminaatti) uuteen uskoon. Mietimme maalausta ja sisustusmuovilla päällystämistä, ja lopulta päädyimme sisustusmuoviin. Ja tsadaa, keittiö sai aivan uuden ilmeen.

Tästä lähdettiin liikkeelle. Keittiön kaapistot olivat vaaleat ja siistit. Keittiöntaso oli punaista laminaattia, ja sen etureuna rosterinen ja melko huonokuntoinen. Punainen väri sai kokonaisuuden näyttämään jotenkin raskaalta. Samoin puinen hyllykkö näytti kokonaisuudessa kovin hallitsevalta.

Sisustusmuovi (d-c-fix) hankittiin Etolasta (musta, puukuvio). Vaihtoehtoja löytyy toki paljon muitakin, mm. rakennustarvikeliikkeistä.

Muovia oli helppo asentaa. Meitä oli tosin kaksi tekemässä päällystämistä. Toinen piti rullaa ja toinen asetteli muovia paikalleen. Apuna tasoittelussa meillä oli pehmeä sieni. Korjausliikkeitä oli mahdollista tehdä ja saumat menivät kauniisti piiloon. Muovi pysyy tiukasti paikallaan ja kestää vettä (testattu on). Ainoa haaste oli lieden ja lavuaarin kaarevat kohdat. Niiden parissa menikin sitten tunti jos toinenkin. Mutta jos taso on suora väittäisin, että työ sujuu melkein kuin laulaen. Samalla muovilla päällystettiin myös  kaapiston hyllykön puiset laatikot. Tästä kokeilusta rohkaistuneena, otan ensi kesänä mökkikeittiömme tasot käsittelyyn. 

Kannattaa kokeilla. Lopputulos näyttää tältä. Kokonaisuus on huomattavasti tasapainoisempi. Kaapistot näyttävät entistä vaaleammilta ja puinen hyllykkökään ei ole enää niin hallitseva.Kuva Stailia Design Oy
Entä miltä koko keittiö näyttää stailauksen jälkeen? Entä asunnon muut huoneet? Näistä myöhemmin lisää.

Rentoa sunnuntaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...