Pin it

torstai 25. heinäkuuta 2013

Porvoo-päivä

Tänään oli Porvoo-päivä. Porvoo on Tammisaaren lisäksi suosikkikesäkaupunkieni listan kärkisijoilla. Porvoon vanhassa kaupungissa on juuri sitä lämminhenkistä tunnelmaa, josta niin kovasti pidän. Vanhoja puutaloja ja kapeita kujia. Erivärisiä puutaloja ja mukulakiviä. Paljon kauniita kukkia. Kaiken kauneuden kruunaa monet pienet kivat liikkeet, joissa voi ihan vaan vaikka ohimennen piipahtaa (muistisääntö itselle: mitään ei siis tarvitse joka kerta ostaa :). Näin kesä- ja turistiaikaan kaupungissa oli muutama muukin ihminen kuin me, mutta mukaan kuitenkin mahtui ja syömäänkin pääsi. Voin suositella ruokapaikaksi Sinneä. Sinne sijaitsee vanhasta kaupungista katsoen joen toisella puolella, mutta on silti hyvin lähellä keskustaa, ihan sen laidalla. Ja autolle löytyi hyvin paikkoja ravintolan läheltä. Sinnen ruoissa maut olivat kohdillaan ja ruoka kauniisti esillä. Olin todella tyytyväinen. 

Muutama kuva tuli tänäänkin (yllätys yllästys) räpsittyä, tässä niistä muutama. Ja ai niin, tulihan sieltä ostettuakin jotain, mutta mitä, se selviää lopussa.
Seuraavan linkin takaa löytyy listaus Porvoon antiikkiliikkeistä. Liikkeistä kannattaa vierailla ainakin Jokikadun antiikissa ja Vallen aitassa ja Tuulan aitassa. Vallen aitta sijaitsee vanhassa kaupungissa aivan joen rannalla ja liikkeeseen kuuluu monta vanhaa aittaa. Astioiden lisäksi liikkestä löytyy mm. tauluja ja paljon erilaisia huonekaluja. Hintataso on mielestäni kohtuullinen. Tänään mukaan lähti pieni vihreä maljakko. Maljakko on Riihimäen Lasin tuotantoa, nyt pitäisi vaan metsästää, kuka sen on suunnitellut. Kaunis se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...