Pin it

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kameraharjoituksia

Vietin tänään aivan upean päivän opiskellen valokuvausta ihanan opettajan johdolla inspiroivassa ympäristössä Paimiossa Adalmiinan Helmessä. Suuret kiitokset Camilla ja Annarina! Ja kiitokset myös mukaville kurssikavereille!

Tutkailin ensimmäistä kertaa ajan kanssa ja suurella innostuksella järjestelmäkamerani erilaisia ominaisuuksia/asetuksia. Halusin oppia kameran toiminnoista muutakin kuin sen automaattiasetuksen (pakko tunnustaa, että jo oli kyllä korkea aikakin). Tutuiksi tulivat mm. termit aukko, suljinaika, ISO-luku ja valkotasapaino. Voi sitä ilon ja riemun määrää, kun asetukset napsahtivat kohdilleen ja kuvasta tuli juuri sellainen kuin halusikin. Hyvästit siis epätarkoille ja hämärille kuville! Kukkaro tosin tästä innostuksesta "hieman" kärsii, sillä ostoslistalla ovat ainakin jalusta ja uusi linssi. Laitan tähän muutaman maistiaisen omista oppikokemuksista. Sisustuskuvia Adalmiinan Helmestä on myös luvassa :)

Kevät on vihdoinkin saapunut. Yksittäisistä kukista erilaisissa lasipulloissa syntyy todella kaunis asetelma.
Kuva on otettu kameran automaattiasetuksella. Kuvan sävyt ovat liian valkoiset ja kylmät.
Tämä kuva on puolestaan otettu niin, että valotus on kohdillaan. Sävyt ovat pehmeitä ja luonnollisia. Ero on huomattava eikö vain.
Ihanan raikkaita sävyjä hämärissä sisätiloissa. Keskimmäiset kukat ovat tarkempia kuin reunalla olevat, sillä tarkennus oli kuvan keskellä.
Herkullisen näköisiä ja värisiä saippuoita.

2 kommenttia:

  1. Valtavan ihanaa että sait päivästä niin paljon irti! Huomasinkin että opit nopeasti uusia asioita ja tässä ny sitten ihailllaan loputulosta. Tervetuloa manuaalikuvauksen ihanaan maailmaan!

    Camilla

    VastaaPoista
  2. Kiitos Camilla! Olen näistä uusista taidoista todella innoissani :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...